Forsvarer indkalder nye vidner i spektakulær drabssag uden lig

I dag begyndte første retsdag i ankesagen for Hediga Morads eksmand, som blev dømt skyldig for hendes drab. Forsvaren vil indkalde tre nye vidner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I dag begyndte ankesagen for eksmanden til Hediga Morad. 

Sagen handler om, at 34-årige Hediga Morad forsvandt i oktober 2015, efter at hun havde afleveret sine to børn ved deres far og hendes eksmand. 

quote Vi har stadig forhåbninger om, at min klient bliver frifundet

Erbil Gøkhan Edge Kaya, forsvarer

Siden da har hun ikke været set. Og i januar i år eksmanden dømt skyldig for hendes mord. Der er aldrig blevet fundet et lig, men ifølge dommen var der nok indicier, der peger på eksmanden.

Men det var altså en dom, som eksmanden ankede på stedet. Han nægter sig skyldig. Og det gør han stadig.

- Efter det første retsmøde synes jeg det ser rigtig fint ud. Vi har stadig forhåbninger om, at min klient bliver frifundet. Alt i alt synes jeg, det gik fint, siger forsvarer Erbil Gøkhan Edge Kaya.

Tre nye vidner

Det meste af det første retsmøde gik med at opsummere sagen og fremlægge dokumenter i sagen. Det mest opsigtsvækkende er, at forsvaren vil indkalde tre nye vidner i sagen. Vidner, som altså ikke var en del af byrettens dom. 

hediga-morad-tegning.jpg
Læs også
Eksmand nægter sig skyldig i drabssag uden lig
hediga-morad-tegning.jpg
Læs også
Eksmand nægter sig skyldig i drabssag uden lig

- Jeg har anmodet om få indkaldt tre nye vidner, der kan kaste lys over sagen - en ny synsvinkel over sagen. Den ene er en tekniker, en af politiets teknikere, som kan kaste lys over masteoplysninger, som kan forklare, hvad det er for noget. De to andre er vidner i sagen, så det er baggrunden for det, siger Erbil Gøkhan Edge Kaya.

Det blev samtidig tydeligt under dagens retsmøde, at forsvaren vil lægge fokus på Hediga Morads brors rolle i hendes forsvinden. Men det er altså ikke noget, Erbil Gøkhan Edge Kaya vil komme nærmere ind på. 

hediga-morad-digi-2.jpg
Læs også
Hediga Morads datter tror, hendes mor er i Syrien
hediga-morad-digi-2.jpg
Læs også
Hediga Morads datter tror, hendes mor er i Syrien

Nyhedsoverblik