Forstander: Det er tid til selvransagelse

Odsherred Efterskole vil opsætte nogle klare rammer for forholdene mellem elever og lærere på skolen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Efter en lærer er blevet bortvist, fordi han angiveligt har befamlet en 16-årig elev, vil Odsherred Efterskole nu opsætte klare retningslinjer for, hvordan forholdet mellem lærere og elever på skolen skal være.

Det fortæller forstander Tom Hagedorn til TV ØST.

- Det er tid til selvransagelse og til at rette projektørlyset mod mig selv. Var der nogle tegn, jeg skulle have reageret på? Var der et sted, hvor jeg ikke tog et signal alvorligt nok? Det er det, vi taler om på lærerværelset nu. Og nu skal vi have nogle klare retningslinjer, siger han.

Han understreger, at skolen har nultolerance over for lærere, som misbruger deres position til at komme for tæt på eleverne.

- Det, der ikke måtte ske, er sket. Og så er det ud af vagten. Det kan ikke være anderledes. Der er en mur mellem lærere og elever, som man ikke skal bryde, siger han.

Eleverne holder sammen

Efterskoleforstanderen er dog, midt i hvad han kalder en tragedie, glad for at se, hvordan skolens elever holder sammen.

- De passer på hinanden og beskytter hinanden, og det gør mig varm om hjertet at se, siger Tom Hagedorn og tilføjer:

- Det her er det værste, jeg kunne forestille mig. Så nu skal vi finde fodfæste på ny og finde ud af, hvordan vi sikrer, at det aldrig sker igen.

Siden det lørdag kom frem, at læreren var blevet bortvist for at befamle eleven, har fem piger yderligere fortalt skolens ledelse, at de har følt sig krænket.

Desuden har Midt- og Vestsjællands Politi modtaget anmeldelser om sædelighedsforbrydelser fra forældrene til to piger med tilknytning til efterskolen. Politiet vil dog ikke oplyse, hvem anmeldelserne retter sig mod.


Nyhedsoverblik