Formodet blotter fra Nyråd pågrebet

Fredag aften foretog to taxachauffører i Vordingborg en civilanholdelse af den formodede blotter fra Nyråd.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

To ti-årige piger fra Nyråd blev torsdag eftermiddag passet op af en blotter ved Dagli'Brugsen i Nyråd. På Facebook efterlyste moderen til den ene pige gerningsmanden, og her knap 30 timer efter episoden, blev den formodede gerningsmand holdt tilbage af to taxachauffører på Vordingborg station.

- Jeg er simpelthen så glad lige nu. Det er jo helt fantastisk, at folk var været så gode og hjælpsomme. Det er jeg så taknemmelig for, siger Rikke Louise Andersen, der er mor til en af pigerne.

Rikke Louise Andersen delte fredag et billede af den formodede blotter på sin Facebook-profil. Et billede, der er blevet delt over 200 gange.

- Jeg ved godt, at man ikke må dele billeder af andre på Facebook, men i det her tilfælde har jeg ikke et problem med det. Hvis det er noget, jeg får en bøde for, så betaler jeg den med glæde, siger Rikke Louise Andersen.

Efterforsker sagen  

Politiet bekræfter, at have hentet en yngre mand på stationen i Vordingborg. Politiet kan endnu ikke fortælle, om det er samme person, som blottede sig over for to ti-årige piger torsdag.

- Vi har ham inde på stationen nu, og vi har fået hans oplysninger. Vi kan jo ikke bare anholde ham. Vi har ikke afhørt de to piger endnu, og før det er sket, kan vi ikke gøre så meget. Der skal jo være et belæg for at anholde en person, så vi bliver nødt til at lade ham gå igen, og så må vi hente ham ind, hvis der kommer beviser på, at det er ham, siger Jens Frederiksen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Jens Frederiksen opfordrer alle til at tage det stille og roligt. Politiet skal først have efterforsket sagen, og derfor er det vigtigt, at man ikke gør en uskyldig mand til gerningsmand. Politiet skal nok nå til bunds i sagen, forklarer han.            

- Jeg bryder mig ikke om en heksejagt som denne. Politiet skal nok gøre sit arbejde, og jeg mener, det er vigtigt, at man tænker sig om, før man begynder at ”anholde” og dele billeder af formodede gerningsmænd, siger Jens Frederiksen. 


Nyhedsoverblik