Formand for udvalg: Hvad er det for et samfund, vi vil have?

Et nyt udvalg skal sikre, at landsbyerne blive levedygtige. Og formanden, Jens Møller, mener, det er vigtigt for at skabe balance i samfundet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Erhvervsministeren har nedsat et udvalg, som skal sætte fokus på de små landsbyer.

Og Jens Møller, der er blevet udnævnt til udvalgets formand, bor selv i Sorø og kender til landbyernes udvikling – eller mangel på samme.

- Formålet med udvalget, som Erhvervsministeren har nedsat, er at sætte fokus på landbyernes fremtid og hvordan de kan være levedygtige, siger han til TV ØST.

Børnefamilierne skal tiltrækkes

Hvad mener du selv man kan gøre?

- Det betyder rigtig meget for landsbyerne, at børnefamilierne har lyst til at bosætte sig. Det giver liv i landsbyerne og sikrer, at der er en balanceret alderssammensætning. Så jeg tror, det er afgørende at se på, hvad der tiltrækker børnefamilierne – og det er utvivlsomt skoleadgang og kultur- og fritidsfaciliteter, som tiltrækker den her gruppe, siger Jens Møller.

Udvalget for levedygtige landsbyer nedsættes som en del af den politiske aftale mellem regeringen, S og DF om "Danmark i balance" og modernisering af planloven. 

Brian Mikkelsen
Læs også
Nyt udvalg sætter fokus på levedygtige landsbyer
Brian Mikkelsen
Læs også
Nyt udvalg sætter fokus på levedygtige landsbyer

Skal skabe balance 

Ifølge Jens Møller er der flere grunde til, hvorfor udvalget og dets funktion er vigtig for landet.  

- Der er flere dimensioner i det. Dels har vi nogle værdier – både nogle kulturelle værdier og nogle økonomiske værdier. Det vil sige, der sker en destruktion i værdierne, hvis vi ikke har en udvikling i vores landsbyer, siger Jens Møller

- Det andet store spørgsmål er, hvad det er for et samfund, vi vil have, når vi kigger ud i fremtiden. Hvordan skal Danmark se ud i 2030? Ønsker vi en mere balanceret udvikling i et lille land som Danmark?   


Nyhedsoverblik