Formand for SSP i Haslev: - Vi skal tage imod de unges udstrakte hånd

De unge i Haslev er klar til at gå i dialog med kommunen, om hvordan man får roen tilbage i byen. Og det skal politikerne tage imod, lyder det.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Utrygheden har spredt sig i Haslev den seneste tid. Taxachaufførerne vil ikke køre i Jernbanegade af frygt for at blive overfaldet af unge, fulde mennesker, beværtningerne har uddelt flere karantæner, og for nylig blev Haslev-borgeren Lars Rasmussen overfaldet af to unge mænd tidligt om morgenen på vej på arbejde.

De unge ved godt, at de er omdrejningspunktet for en konflikt i øjeblikket, og i dag stod en gruppe af dem frem hos TV ØST i håbet om, at nogen vil lytte til dem frem for at frygte dem.

quote Jeg synes, det er en god idé, at de unge bliver inviteret til et dialogmøde, så det vil jeg bede borgmesteren at gøre

René Tuekær (L), formand i SSP-styregruppen

De unge i byen vil nemlig gerne samarbejde med kommunen og erhvervslivet om at finde nogle løsninger, så de unge, der er på vej ud på et sidespor, kan finde tilbage til den rette vej igen.

- Jeg synes, det er en god idé, at de unge bliver inviteret til et dialogmøde, så det vil jeg bede borgmesteren at gøre. Vi skal tage imod de unges udstrakte hånd, siger formanden for SSP-styregruppen i Faxe Kommune, René Tuekær (Borgerlisten).

Læs også
Unge om vold i Haslev: - Det er nogle gode drenge
Læs også
Unge om vold i Haslev: - Det er nogle gode drenge

Ungehus i støbeskeen

En dialog med de unge kan nemlig gøre det lettere for SSP-medarbejderne at få fat i dem, der er svære at nå.

- På trods af en stor indsats fra vores SSP-medarbejdere er det ikke altid, vi får fat i de unge, vi gerne vil. Så jeg tolker de unges udmelding positivt på trods af det, der er sket, siger SSP-formanden.

quote På trods af en stor indsats fra vores SSP-medarbejdere er det ikke altid, vi får fat i de unge, vi gerne vil

René Tuekær (L), formand i SSP-styregruppen

Til TV ØST har de unge blandt andet sagt, at en del af uroen måske kan forklares med, at de unge mangler et sted at være. Og det er faktisk i støbeskeen, siger René Tuekær.

- Jeg tror, at uanset hvor mange tilbud man har, så er der unge, der synes, de mangler noget. Men på budgettet i 2018 har vi afsat penge til et ungehus, eller hvad det nu kommer til at hedde, siger han.

Og her håber SSP-formanden, at de unge vil spille en aktiv part i arbejdet med at udvikle ungehuset.

- Måske vil de være med i et samarbejde, så de kan være med til at præge det. Det kunne være noget, vi kan tilbyde dem. At være med i den proces, siger han. 

haslev.jpg
Læs også
Lars blev overfaldet på åben gade i Haslev
haslev.jpg
Læs også
Lars blev overfaldet på åben gade i Haslev

Nyhedsoverblik