Løkke vil nedlægge regionsrådene: Formand håbede, regeringen var kommet på bedre tanker

Heino Knudsen (S), regionsrådsformand i Region Sjælland, er ikke overrasket over, at regeringen angiveligt har planer om at nedlægge regionsrådene.  

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Det er ikke, fordi jeg er overrasket, lyder det fra Heino Knudsen (S), regionsrådsformand i Region Sjælland.

For flere medier erfarer nu, at når regeringen onsdag fremlægger sit udspil af den nye sundhedsreform, lægges der op til, at regionsrådene skal nedlægges.

- Det er jo rygter, der har været i et stykke tid. Men når det så er sagt, så havde jeg håbet, at regeringen var kommet på bedre tanker, siger Heino Knudsen.

- Det er ikke meget, der er kommet ud. Men der er i hvert fald lagt op til det, jeg frygtede allermest.

quote Jeg tror ikke, der kommer mindre bureaukrati ud af, at man laver 21 sundhedsklynger, hvor der skal sidde politikere

Heino Knudsen (S), regionsrådsformand i Region Sjælland.

Regeringen vil præsentere udspillet onsdag klokken 10.

En kæmpe centralisering

For det, Heino Knudsen frygtede allermest, er, at der efter alt at dømme bliver lagt op til en gevaldig centralisering. For ifølge TV 2 skal der udpeges en politisk bestyrelse under Sundhedsministeriet, som skal holde styr på sundhedsvæsnets økonomi.

- Det er en kæmpe centralisering, og det er jeg meget, meget nervøs for i forhold til fremtidens sundhedsvæsen, i forhold til at skabe et Danmark i balance og mere lighed i vores sundhed, siger Heino Knudsen.

Lars Løkke
Læs også
Medier: Regeringen vil nedlægge regionsrådene
Lars Løkke
Læs også
Medier: Regeringen vil nedlægge regionsrådene

Så når Region Sjælland blandt andet prioriterer mange millioner til modernisering af Nykøbing Falster Sygehus, så vil det i fremtiden ikke blive en prioritet, frygter regionsrådsformanden.

- Der kan jeg da godt blive nervøs for, at der kommer til at sidde nogle embedsfolk i en bestyrelse, som måske ikke synes, det er en god idé, siger Heino Knudsen.

En bombe under demokratiet

Heino Knudsen kalder derfor planerne en bombe under vores demokrati.

Liselott Blixt
Læs også
DF forventer nedlæggelse af regioner i sundhedsreform     
Liselott Blixt
Læs også
DF forventer nedlæggelse af regioner i sundhedsreform     

- Det er jo et eksempel på, hvor vigtige de folkevalgte og demokratiet er, siger Heino Knudsen.

- Hvis det her er rigtigt, så tager man cirka 120 milliarder kroner, som man bruger i sundhedsvæsnet om året ud af demokratisk kontrol og lader en udpeget bestyrelse, som ikke er folkevalgt, drive sundhedsvæsnet, som omfatter så mange skattekroner, siger Heino Knudsen.

Regioner er et bureaukratisk led?

Der har længe været uenighed om, hvorvidt regionerne skulle nedlægges. Hos Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti vil have dem lukket. De mener blandt andet, at regionerne udgør et unødvendigt bureaukratisk led.

- Jeg tror ikke, der kommer mindre bureaukrati ud af, at man laver 21 sundhedsklynger, hvor der skal sidde politikere. Og de skal jo også styres af noget administrativt, lyder det fra Heino Knudsen.

- Det er noget værre vrøvl.  

Hvor ser du dig selv i det her?

- Det her handler ikke om min person overhovedet, så det tænker jeg ikke på, siger Heino Knudsen.

- Det er ikke vigtigt i den her sammenhæng. Det vigtigste er at få lavet den bedste aftale. Og så vil jeg gerne sige, at grunden til at, jeg kan sove i nat er, at det her er jo et udspil. Der er en rød blok, som har meddelt markant anderledes ud, så derfor er det her også et spørgsmål om, hvordan det kommer til at se ud efter næste folketingsvalg, siger Heino Knudsen.


Nyhedsoverblik