Varslet storkonflikt udsat i 14 dage efter lange forhandlinger

Arkivfoto.

​Tidligt onsdag morgen har forligsmand Mette Christensen valgt at udsætte den varslede storkonflikt i 14 dage.

Rettelse: Det er den 6. maj og ikke som hidtil oplyst den 8. maj, at en strejke kan bryde ud, hvis forhandlingerne om en overenskomst for de offentligt ansatte ender uden resultat om 14 dage. Det oplyser Forligsinstitutionen, efter at den i første omgang havde meldt den forkerte dato ud. 

Forligsmand Mette Christensen har onsdag morgen klokken 05.00 valgt at udsætte den varslede storkonflikt i yderligere 14 dage.

Det oplyser Forligsinstitutionen i en pressemeddelelse.

- Jeg har i dag - efter at have rådført mig med de to øvrige forligsmænd - besluttet, at de varslede arbejdsstandsninger udsættes i indtil to uger, skriver Mette Christensen.

Nu har vi et nyt møde på fredag, og vi har fået at vide, at vi skal tage soveposen med

Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening

Dermed vurderer hun, at et forlig er muligt.

Mulig lockout  fra 12. maj

Men hvis perioden ender uden resultat er parterne berettiget til at iværksætte strejke og lockout på femtedagen efter udløbet af de to ugers perioden. Det vil sige, at en eventuel strejke kan iværksættes fra 6. maj 2018 og lockout fra 12. maj 2018.

- Hvis forhandlingerne afsluttes uden resultat inden for de to uger, er parterne berettiget til at iværksætte strejke og lockout på femtedagen efter, at jeg har erklæret forhandlingerne for definitivt afsluttede, skriver Mette Christensen.

Statens chefforhandler ærgrer sig  

Formand for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, forventer ikke, at forhandlingerne kommer til at vare yderligere 14 dage.

- Nu har vi et nyt møde på fredag, og vi har fået at vide, at vi skal tage soveposen med. Forligsmanden valgte at skubbe det igen, siger Anders Bondo Christensen til Ritzau.

Læs også Afgørende forhandlinger i forligsinstitutionen i dag: Sådan rammer strejke og lockout

- Jeg tror ikke, at vi skal forhandle i 14 dage. Jeg tror, vi skal forhandle på fredag, og det er det.

Statens chefforhandler, Sophie Løhde (V), tager forligsmandens beslutning om at udskyde konflikten til efterretning. Hun ærgrer sig dog over, at parterne ikke nåede en løsning tirsdag.

- Vi har haft rigtig gode forhandlinger, men jeg er også ærgerlig over, at vi ikke blev færdige. Nu må vi trække i arbejdstøjet igen fredag, siger Sophie Løhde til Ritzau.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App