Forhold på psykiatrisygehus kritiseres: Her er regionens svar

Der bliver taget hånd om problemerne Psykiatrisygehuset i Slagelse, lyder det fra Region Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er selvfølgelig ikke meningen, at patienter skal føle sig udstillet, når de er til behandling på Psykiatrisygehuset i Slagelse, fortæller Søren Bredkjær, vicedirektør i psykiatrien i Region Sjælland.

Sjællandske skrev fredag, at psykisk syge patienter er blevet behandlet i rum, hvor man både kunne se ind og høre, hvad der blev sagt.

Det har mødt megen kritik, fordi flere patienter derfor ikke har kunnet føle sig trygge til at åbne op. TV ØST har spurgt Søren Bredkjær, hvorfor man halvandet år efter åbningen fortsat har disse problemer. 

Psykiatrisygehus slagelse
Læs også
Slagelse Psykiatrisygehus igen i modvind: Psykisk syge behandlet i rum af glas
Psykiatrisygehus slagelse
Læs også
Slagelse Psykiatrisygehus igen i modvind: Psykisk syge behandlet i rum af glas

- I forbindelse med indflytningen blev vi opmærksomme på, at glasvæggene ikke var afmasket nok, og tog hånd om det ved at gøre afmaskningen større end oprindeligt tiltænkt af arkitekterne. For meget af personalet har det været tilstrækkeligt, men der er stadig nogen, der synes, at det kan blive bedre, siger Søren Bredkjær og fortsætter:

- Lydproblermene er til gengæld noget, vi først blev opmærksomme på et stykke tid efter, at byggeriet var færdigt. På baggrund af nogle tilbagemeldinger satte vi en undersøgelse i gang med et eksternt firma, der skal hjælpe med at finde ud af, hvordan vi kan sikre, at man udenfor rummene ikke kan høre, hvad der bliver sagt derinde. Det arbejde er stadig igang.

quote Vi havde en forventning om, at sygehuset blev bygget, så det ikke ville være muligt at lytte med uden for rummet

Søren Bredkjær, vicedirektør i psykiatrien, Region Sjælland

Hvem skal betale?

At der endnu ikke er fundet en endelig løsning på problemerne skyldes ifølge Søren Bredkjær, at man har haft "mange udfordringer" og derfor er blevet nødt til at prioritere, hvad man løste.

- Vi havde en forventning om, at sygehuset blev bygget, så det ikke ville være muligt at lytte med uden for rummet, for det skal jo ikke være sådan, at man kan det. Det skal afklares med dem, der har bygget sygehuset, og der foreligger en sag, der kører nu, siger han.

Skal problemerne ordnes, kan det muligvis betyde ombygning og dermed en ny regning, der skal betales. Men om midlerne til at betale en eventuel regning skal findes i regionens kasse eller hos bygherren står uklart.

- Det kan jeg ikke udtale mig om på nuværende tidspunkt. Vi skal først have kigget den her byggetekniske rapport igennem, og det er en større sag, så det kan jeg ikke svare på endnu, siger Søren Bredkjær.

Elendig arbejdsmiljø i psykiatrien i Slagelse
Læs også
Psykiatrisygehus Slagelse i modvind: Få overblikket over sagerne
Elendig arbejdsmiljø i psykiatrien i Slagelse
Læs også
Psykiatrisygehus Slagelse i modvind: Få overblikket over sagerne

Nyhedsoverblik