Forgiftningssag: Supermarked undrer sig over sagen

Hvad var det, familien fra Haslev indtog som forgiftede dem og havde dødelig udgang for to børn? Det er næppe noget fra supermarkedet, lyder det.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er fortsat et mysterie, hvad der har forgiftet en familie fra Haslev så voldsomt, at to børn er døde af det.

Første mistanke gik på, at familien skulle have plukket og spist giftige svampe fra naturen. Men det afviser faderen i familien, Benjamin Lurhobaya, både til TV ØST og Politiken.

I stedet nævner faderen, at familien har købt og spist dels champignon og oksekød fra Netto samt squash fra Meny.

quote Jeg har meget svært ved at forestille mig, at det kan være kilden, for så ville det være mange mennesker spredt geografisk, der ville være blevet syge

Jacob Toftlund, købmand, Meny Haslev

Ville være trukket tilbage

Det undrer købmand Jacob Toftlund fra Meny i Haslev. Hvis der havde været mistanke om sundhedsskadelige varer, havde han hørt om det for længst, siger han.

- Vi har været obs på det, for vi har også fulgt sagen. Men hvis der er mistanke om det, så er det noget, fødevaremyndighederne skulle være underrettet om, så vores grossist kan trække varerne tilbage og undersøge det nærmere, siger han.

- Det var også blevet tilbagetrukket, hvis man var gået til grossisten, uden jeg vidste det, og så havde alle Meny-butikker fået besked om at fjerne varerne, siger Jacob Toftlund til TV ØST.

I Netto svarer en kommunikationskonsulent til TV ØST, at man har udelukket enhver mistanke om, at forgiftningen skulle stamme fra mad herfra. 

Ifølge Dansk Supermarked er det fra myndighedernes side totalt afkræftet, at forgiftningen skulle stamme fra mad fra et supermarked.

- Embedslægen udelukker, at sygdom hos familien skyldes et produkt købt i detailhandlen, siger Nanna Louise Knudsen, kommunikationskonsulent hos Dansk Supermarked.

 

Andre ville være syge

Købmanden i Meny afviser desuden, at de har afgivet forklaring til politiet, og af den og flere andre grunde undrer teorien om squashen Jacob Toftlund.

- Jeg har meget svært ved at forestille mig, at det kan være kilden, for så ville det være mange mennesker spredt geografisk, der ville være blevet syge, siger Jacob Toftlund.

Politiet siger i dag til TV ØST, at der med de foreløbige undersøgelser, de har lavet, fortsat ikke er mistanke om, at der er sket en kriminel handling i forbindelse med forgiftningen.

Desuden oplyser politiet, at der ikke er noget nyt i sagen på nuværende tidspunkt. Man afventer blandt andet stadig de retsmedicinske undersøgelser, som kan fastslå dødsårsagen. 


Nyhedsoverblik