Forening: Ghettoplan kommer til at koste mange millioner

Folketingets ghettoplan kan betyde, at boliger renoveret for mange millioner rives ned, vurderer Danmarks Almene Boliger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Regeringen ghettoplan tvinger boligforeninger til at rive boliger ned. Boliger, der i nogle tilfælde er postet millioner i at renovere inden for de seneste år. Det skriver Kristeligt Dagblad baseret på en analyse fra interesseforeningen Danmarks Almene Boliger. I vores område rammer det blandt andet i Holbæk og Slagelse, hvor andelen af lejeboliger skal nedbringes til 40 procent.

- Det er virkelig en dyr strategi. Men det, der er mest fortvivlende, er, at man ikke havde gjort sig den ulejlighed at høre evalueringer fra Landsbyggefondens indsatser, der løbende evaluerer, hvad der virker, og hvad der ikke virker. Men politikerne besluttede bare skråsikkert, at nu river vi skidtet ned, siger Hans Thor Andersen, forskningschef på Aalborg Universitet til Kristeligt Dagblad.

- Der bor 16.000 mennesker i de ni områder i hele landet. Vores analyse viser, at de er på ghettolisten, fordi de tilsammen har 500 for mange uden for arbejdsmarkedet og 17 for mange dømte, siger direktør i Danmarks Almene Boliger Bent Madsen til Kristeligt Dagblad. 60 procent af boligerne skal være privatejede, ungdomsboliger eller ældreboliger.

- Vores analyse viser, at det er svært at lave ungdomsboliger, fordi mange unge flytter til større byer. Ældreboliger er der heller ikke det store behov for, og private investorer har ikke interesse i at investere i områderne. Dermed peger pilen på nedrivning af hundredvis af lejligheder, der i mange tilfælde er nyrenoverede, siger Bent Madsen.

Ghettoplanen blev stemt igennem af regeringen, Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og SF.


Nyhedsoverblik