V vil forbedre internetdækning i togene for 100 millioner

Regeringen afsætter 100 millioner kroner i deres finanslovsforslag til at forbedre både mobil- og internetdækningen i togene.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Tusindvis af pendlere kan se frem til bedre mobil- og internetdækningen i toget, hvis det står til Venstres transport- og bygningsminister, Hans Christian Schmidt. 

Ministeren vil nemlig i regeringens finanslovsforslag afsætte 100 millioner kroner til at forbedre dækningen i togene i sit finansforslag.

Det skriver Transport- og Bygningsministeriet i en pressemeddelelse.

- Jeg er rigtig glad for, at vi nu får sat gang i arbejdet med at forebedre mobil- og internetdækningen i vores tog, udtaler transport- og bygningsminister, Hans Christian Schmidt.

Pengene skal gå til at udbygge Banedanmarks mastenetværk op til 75 steder langs jernbanenettet.

quote Jeg er rigtig glad for, at vi nu får sat gang i arbejdet med at forebedre mobil- og internetdækningen i vores tog

Hans Christian Schmidt

- Jeg ved, at mange mennesker, især pendlere, bruger tiden i toget til at arbejde, og en mere stabil internetforbindelse vil være en stor hjælp for de mange, der bruger toget som arbejdsplads. Den vil også komme de passagerer til glæde, der bruger togtransporttiden til at læse nyheder på nettet eller tale i deres mobiltelefon, siger han.

Signalforstærkere i togene

Det er selskaber som DSB, Arriva, Banedanmark, Telia, TDC Group og teleselskabet 3, der sammen står bag arbejdet om at forbedre internetdækningen i togene.

I et samarbejde mellem DSB og teleselskaberne vil man forsøge at installere signalforstærkerne i togene, så der bedre kan trænge signal ind i togene. Det er nemlig togenes konstruktion, der bremser modtagelsen af signaler, også selvom der er god dækning uden for toget.

DSB vil desuden sørge for at etablere en multioperatør WIFI-løsning i togene, som har forbindelse til teleselskabernes mobilnetværk.

Vil opleve forbedringer

Passagererne vil de næste år opleve forbedringer i takt med, at telefonselskaberne sætter antenner op i Banedanmarks mastenetværk.

Transport- og Bygningsministeriet forventer, at alle opgraderinger vil være fuldt implementeret med udgangen af 2019.


Nyhedsoverblik