Forældreforening om strejkevarsel: Hav tålmodighed

Der er i dag udsendt strejkevarsel til 4. april. I vores region rammer det især dagplejen. Billedet er fra Dagplejens Dag 2017. Arkivfoto. Foto: TV ØST

Forældreorganisationen støtter FOA's kamp for bedre vilkår til ansatte i daginstitutioner og opfordrer småbørnsforældre til at have tålmodighed.

Der er udstedt strejkevarsel fra den 4. april, og i vores region er det især dagplejen og social- og sundhedsområdet, der bliver ramt. 

Hvis strejkevarslet ender i en strejke, vil en større forældregruppe ikke kunne få passet deres børn. I forældrenes landsforening, FOLA, støtter man kampen for de bedst mulige forhold for de ansatte i dagplejen og daginstitutionerne. 

- Selvfølgelig er det her problematisk for forældrene, men man må jo også tænke på det store billede, og her ønsker vi bedre forhold for dem, der passer vores børn, siger næstformand Einar Gylling Dørup.

Rammer op mod 70.000 ansatte på landsplan

Fagforbundet FOA har valgt at udtage 10-15 procent af de offentligt ansatte til strejke, og det rammer på landsplan op mod 70.000 ansatte.

Læs også Se din kommune: Her bliver de ramt, hvis der opstår storkonflikt

FOLA mener, det er ærgerligt, at man er nødt til at ty til strejke.

- Men vi må håbe på den bedst mulige løsning - og indtil da væbne os med tålmodighed, siger Einar Gylling Dørup.

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App