Forældre til efterskoleelever politianmelder krænkelser

Midt- og Vestsjællands Politi har modtaget to anmeldelser om sædelighedsforbrydelser på Odsherreds Efterskole.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Sagen på Odsherred Efterskole, hvor en lærer er bortvist, fordi han angiveligt har befølt flere elever, har nået den lokale politikreds.

- To forældre har henvendt sig på vegne af to piger med en mistanke om, at pigerne har været udsat for en sædelighedsforbrydelse, siger kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi, Martin Bjerregaard, til TV ØST.

Han kan ikke fortælle, hvem der er blevet politianmeldt, men kan bekræfte, at pigerne har tilknytning til Odsherreds Efterskole.

Lærer bortvist

Lørdag kom det frem, at en lærer på Odsherreds Efterskole var blevet bortvist, fordi han angiveligt havde befamlet en 16-årig pige, der er elev på skolen.

Episoden fandt sted torsdag aften til en filmaften hos den pågældende lærer. Her skal han have taget en hånd op under pigens bluse og også berørt hende på numsen, mens hun lå og sov.

Tom Hagedorn, forstander, Odsherreds Efterskole
Læs også
Efterskoleforstander: Vi er en skole i chok
Tom Hagedorn, forstander, Odsherreds Efterskole
Læs også
Efterskoleforstander: Vi er en skole i chok

Siden har i alt fem andre piger henvendt sig til skolens ledelse med oplysninger om tilfælde, hvor de føler, at læreren er gået over stregen overfor dem. Det fortæller skolens forstander, Tom Hagedorn, til TV ØST.

Pigerne skal afhøres

Hos Midt- og Vestsjællands Politi fortæller Martin Bjerregaard, at han ikke kan fortælle hvilken form for sædelighedsforbrydelse, de to konkrete anmeldelser går på.

- Det spænder jo fra voldtægt i den ene ende til blufærdighedskrænkelser i den anden, siger han om loven til TV ØST.

Næste skridt bliver at få afhørt de to piger.

- Da de er under 18 år, skal det ske med en repræsentant fra de sociale myndigheder. Så må afhøringerne afdække, hvor alvorligt det er, slutter kommunikationsmedarbejderen.


Nyhedsoverblik