Forårsfornemmelserne må vente over grå og våd weekend

Især den vestlige del af landet må forvente en weekend, hvor nedbøren nærmest vil falde uden ophør.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Et hurtigt kig i kalenderen vil afsløre, at årets første forårsweekend står for døren.

Men kaster man et blik ud af vinduet, vil det nok være de færreste, der bliver ramt af forårsfornemmelser, da det både bliver vådt, gråt og koldt visse steder.

- Det bliver en blandet landhandel, hvor vi kommer til at ligge på grænsen mellem den varme luft syd for Danmark og den kolde luft nord for os, siger vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Trine Pedersen.

Temperaturerne vil det meste af weekenden dog alligevel holde sig over frysepunktet. Til gengæld vil det blive en våd omgang.

- Fredag bliver det især den midterste og nordlige del af landet, der får noget regn og byger. Og så bliver det lidt mere tørt på Bornholm, Sjælland og Fyn, siger Trine Pedersen.

Frisk weekendvind i vente

Vinden vil over hele weekenden ligge fra jævn til frisk. Den vil dog i løbet af fredagsdøgnet dreje fra vest til øst.

Røsnæs
Læs også
Seerbilleder: Smuk natur i vinterkulden
Røsnæs
Læs også
Seerbilleder: Smuk natur i vinterkulden

Temperaturerne vil i løbet af fredagen holde sig på mellem fire og otte grader, men i løbet af natten til lørdag kan de nærme sig frysepunktet lokalt. 

Og mens bygerne tager en pause først på dagen lørdag, så vender nedbøren tilbage i løbet af dagen.

- Det begynder rimelig tørt, men især den vestlige del af landet vil få en del regn i løbet af dagen, mens det ser ud til at holde tørt i den sydøstlige del af landet, fortæller Trine Pedersen.

Temperaturerne kommer næppe over otte grader

Temperaturerne vil næppe komme over otte grader i løbet af lørdagen, og natten til søndag vil regnen fortsætte med at falde over den vestlige del af landet.

To forskellige frontsystemer vil diktere landet søndag, hvor kold luft vil give vinterligt vejr til nordjyderne, mens det sydlige Danmark fortsat vil opleve forholdsvis lune temperaturer. 

160201lynge.jpg
Læs også
Seerbilleder: Smuk natur
160201lynge.jpg
Læs også
Seerbilleder: Smuk natur

- Søndagen ser ud til at blive en våd omgang i den nordlige del, og der kan måske falde nogle sludbyger lokalt, siger Trine Pedersen.

- Men søndagen vil være præget af ret store temperaturforskelle, da den sydlige del af landet vil få op til otte graders varme, tilføjer hun.


Nyhedsoverblik