Fond støtter op om eksperimenterende byrum i Sorø

Byrummet skal give oplevelser og sikre læring for alle aldre. Foto: Lokale og Anlægsfonden

Anlægsfonden støtter et kommende byrum i Sorø med næsten to millioner kroner. Stedet skal efter planen være eksperimenterende og legende.

Mellem Sorø Bibliotek og Sorø Kunstmuseum gemmer sig en perle, som i fremtiden skal være centrum for en ny kulturscene i byen.

Gårdrummet skal nemlig danne rammen om Sorøs Grønne Scene, der skal være et eksperimenterende og legende byrum for borgere i alle aldre. Projektet bliver støttet med 1,9 millioner kroner fra Lokale og Anlægsfoden.

- Der er tale om et projekt, der arbejder videre med idéer og løsninger, som Lokale og Anlægsfonden tidligere har været med til at udvikle i forbindelse med kulturtorve. Hele kombinationen af kultur, bevægelse og aktiverende vidensformidling, lægger et hidtil uset lag ovenpå idéen om et kulturtorv, siger Birgitte Carlsen, der er udviklingskonsulent i fonden, i en pressemeddelelse.

Sorøs Grønne Scene vil give et markant løft til bylivet. Noget, der både efterlyses af vores borgere og af gæster udefra

Johan Otte, centerchef i Sorø Kommune

- Samtidig er der tale om et spændende arbejde med at skabe et nyt og anderledes byrum, der alligevel formår at spille sammen med de omkringliggende bygningers identitet og historie.

Skal give et løft til byen

Ideen er, at der skal være installationer, hvor man kan ”udtrykke sig selv kulturelt, kunstnerisk og fysisk”, som Lokale og Anlægsfonden kalder det. Der vil også være mulighed for at slappe af i området, ligesom der skal være en scene, som leger med vand som overflade. Der skal blandt andet være en spejlvæg og en fortællebrønd.

- Sorøs Grønne Scene vil give et markant løft til bylivet. Noget, der både efterlyses af vores borgere og af gæster udefra. Sammen med Sorø Kunstmuseum, som byrådet har indgået et partnerskab med, glæder vi os over udsigten til et byrum, der tydeligt afspejler Sorøs unikke natur, kultur og historie og som rigtig mange, både små og store, vil få glæde af, siger Johan Otte, centerchef i Sorø Kommune.

Tilskuddet fra Lokale og Anlægsfonden er betinget af en medfinansiering fra kommunen på to millioner kroner.

Den nye scene er 770 kvadratmeter stor, og området ved biblioteket og kunstmuseet har årligt besøg af 150.000 personer. Det er en af årsagerne til, at kommunen har udset sig stedet som velegnet til projektet. 

Sådan her kommer det nye byrum efter planen til at se ud oppe fra. Foto: Lokale og Anlægsfonden

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App