Folkeskoleelever fra Strøby åbner egen butik

På Strøbyskolen i Stevns Kommune har skolefagene dansk, matematik og sløjd fået en fællesnævner - nemlig iværksætteri. Nu har eleverne åbnet en butik.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Skolebøger og tavleundervisning er klassiske dyder i folkeskolen, men på Strøbyskolen i Stevns Kommune har de grebet det anderledes an. Her har man nemlig sat iværksætteri på skoleskemaet.

I løbet af efteråret har de 7.-9. klasser, som har valgfaget Iværksætteri, arbejdet på at åbne en butik. Mandag klokken 9 slog de så dørene op til Designerhytten i Store Heddinge.

I butikken vil eleverne sælge designgenstande, som de selv har designet og produceret. Man kan blandt andet købe spækbrætter, dørstoppere og stumtjenere.

- Vi har også haft én, der har en virksomhed, på besøg for at fortælle om det. Det har været meget fedt, fordi man så får deres synspunkt i stedet for bare en normal lærers, siger Signe Pape fra 8. klasse på Strøbyskolen.

Elever skal overveje erhvervsuddannelserne

Hun åbnede på butikkens første dag i Algade sammen med de to klassekammerater Merle Holm Andersen og Emilie Nielsen.

Eleverne har fået undervisning i iværksætteri og hjælp til forberedelse med butikken af Jesper Yde Knudsen. Han kommer fra Stevns Erhvervsråd og synes, det er utroligt vigtigt for de unge at få erfaring med erhvervslivet.

- Rigtig mange skoleelever, der klarer sig godt, lærer, at det næste, man skal, er i gymnasiet. Herefter skal man videre på universitetet eller CBS. Det betyder, at de ikke nødvendigvis bliver skolet til at komme ud og være selvstændige erhvervsdrivende i et område som Stevns, siger Jesper Yde Knudsen.

Det er "learning-by-doing"

Han påpeger, at det selvfølgelig er vigtigt for de unge at tage en uddannelse. De bør dog overveje, om det nødvendigvis er universitet, der er sagen, eller om en erhvervsfaglig uddannelse også kan være vejen frem.

- Jeg håber, at eleverne får øjnene op for, at det faktisk er muligt at gøre meget selv, siger han.

Signe Pape har også måttet sande efter dette forløb, at der er meget god læring at finde ved at komme ud og gøre tingene selv.

- Man finder ud af, at det ikke bare er så nemt, som det ser ud til. Der er flere ting, du skal tænke på, end man lige tænker over, siger hun.

Om de tre piger, der åbnede Designerhytten i dag, skal være selvstændige er for tidligt at sige.

- Jeg ved det ikke helt endnu, men det kunne godt være, slutter Signe Pape.


Nyhedsoverblik