Førtidspensionist med skånejob: Nu har jeg noget at stå op til

41-årige Carsten Mortensen har fået arbejde gennem en målrettet indsats fra Kalundborg Kommune, som satser på endnu flere job til førtidspensionister.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Et par timer tre gange om ugen arbejder den 41-årige førtidspensionist Carsten Mortensen i den lokale biograf Kino Den Blå Engel i Kalundborg. Et skånejob, han har haft siden december, og som har fået stor betydning.

- Det er rigtig godt. Jeg føler, det er en anden familie, jeg har fået og man har et godt venskab med kollegaerne, fortæller han til TV ØST.

quote Jeg har noget at stå op til i stedet for bare at være derhjemme og kede sig

Carsten Mortensen, Kalundborg

Carsten Mortensen fik sin førtidspension i år 2000 blandt andet på grund af stærk ordblindhed, og han har også svært ved at huske.

Øget fokus på de førtidspensionister

Nu er han dog blevet en af de i alt 25 førtidspensionister i Kalundborg Kommune, som er kommet tilbage til arbejdsmarkedet takket være en målrettet indsats.

- Vi ved, der er en gruppe af vores førtidspensionister, som gerne vil tilbage på arbejdsmarkedet, så derfor har vi givet dem det her tilbud om at hjælpe dem med at finde et skånejob, siger arbejdsmarkedschef i Jobcenter Kalundborg, Jens Folman. 

arbejde
Læs også
Kommune har 2100 førtidspensionister: Nu skal de i arbejde
arbejde
Læs også
Kommune har 2100 førtidspensionister: Nu skal de i arbejde

Især det seneste halvandet år har kommunen haft fokus på de førtidspensionister som er udviklingshæmmede eller som døjer med andre kognitive vanskeligheder - blandt andet i samarbejde med landsforeningen LEV.

Ifølge Jobcenter Kalundborg forventer de at få 200-300 borgere på førtidspension i beskæftigelse i nogen eller lidt grad inden for de næste par år.

quote Jeg føler mig hjemme her, det er ligesom mit andet hjem

Carsten Mortensen, Kalundborg

- De bliver altid spurgt om deres identitet, hvor arbejder du henne og så er det altså rart at kunne fortælle, jamen jeg arbejder nede i Kino eller i Kvickly, det giver identitet og det giver selvværd, lyder det fra virksomhedskonsulent Per Høgsberg, som arbejder i kommunens jobcenter og forbinder de lokale virksomheder med førtidspensionisterne.

Arbejde med stor betydning

Selvom Carsten Mortensen arbejder til 40 kroner i timen er arbejdsglæden stor.

- Jeg har noget at stå op til i stedet for bare at være derhjemme og kede sig, siger han.

Servicemedarbejderen drømmer i øjeblikket om flere timer i den lokale biograf  - skulle der blive brug for det.

- Fordi jeg føler mig hjemme her, det er ligesom mit andet hjem, fortæller Carsten Mortensen.


Nyhedsoverblik