Se billederne: Her begynder milliarddyrt broprojekt

Det første spadestik er torsdag blevet taget til byggeriet af den nye Storstrømsbro.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Fire mænd havde én vigtig fælles opgave i vores region torsdag. 

Sammen tog de nemlig første spadestik til det 4,2 milliarder kroners dyre byggeri af den nye Storstrømsbro.

Det skete ved en spadestikceremoni på Masnedø lige dér, hvor broen skal starte på øen.

Det var transport- bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA), Vordingborg Kommunes borgmester Michael Smed (S) og Guldborgsund Kommunes borgmester John Brædder (Guldborgsundlisten) og den italienske ambassadør i Danmark, Luigi Ferrari der, der alle fire hakkede en spade i jorden for at begynde projektet.

TEST DIG SELV: Hvor meget ved du om Storstrømsbroen?

Artiklen fortsætter under billedet.

Samlet til ceremonien var de to borgmestre, Michael Smed (S) og John Brædder (Guldborgsundlisten), tager sammen med transportminister Ole Birk Olesen (LA) og den italienske ambassadør Luigi Ferrari.
Samlet til ceremonien var de to borgmestre, Michael Smed (S) og John Brædder (Guldborgsundlisten), tager sammen med transportminister Ole Birk Olesen (LA) og den italienske ambassadør Luigi Ferrari. Foto: Camilla Laursen - TV ØST

Masnedø er i forvejen centrum for produktionen af betonelementerne til broen. Samtidig er det også der, hvor den nye jernbanebro skal bygges fra. Det er Banedanmark, der står for den bro, som man allerede er begyndt på.

Jernbanebro Masnedsund
Læs også
Ny jernbanebanebro er nu landfast: - Det er kronen på adskillige års arbejde
Jernbanebro Masnedsund
Læs også
Ny jernbanebanebro er nu landfast: - Det er kronen på adskillige års arbejde

Den nye Storstrømsbro bliver fire kilometer lang og dermed Danmarks tredjestørste bro efter Øresundsbroen og Storebæltsbroen.

Broen åbner for biler i 2022 og for tog i 2023.

De to borgmestre, Michael Smed (S) og John Brædder (Guldborgsundlisten), tager sammen med transportminister Ole Birk Olesen (LA) og den italienske ambassadør Luigi Ferrari første spadestik til den nye bro.
De to borgmestre, Michael Smed (S) og John Brædder (Guldborgsundlisten), tager sammen med transportminister Ole Birk Olesen (LA) og den italienske ambassadør Luigi Ferrari første spadestik til den nye bro. Foto: Camilla Laursen - TV ØST

Nyhedsoverblik