For første gang nogensinde: Retssag i gang på Sikringen

Den topsikrede psykiatriske afdeling lægger i dag hus til en retssag. Det er simpelthen for risikabelt at transportere den tiltalte til retten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I dag finder en særlig retssag sted.

En 23-årig indsat på den topsikrede retspsykiatriske afdeling Sikringen i Slagelse skal for retten for et knivmord, han har erkendt at have begået sidste år.

I stedet for blive fragtet til Nordjylland, hvor retssagen egentlig var planlagt, kan han dog blive på Sikringen.

Det skyldes, at politiet vurderer, at den 23-årige tiltalte er så farlig, at det ikke er forsvarligt at fragte ham til Retten i Aalborg. Det skriver TV 2 NORD.

Samtidig frygter man, at den 23-årige vil forsøge at flygte i forbindelse med transporten.

Uroligheder i retten

Da den 23-årige i september sidste år blev fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Aalborg gav det tumult, fortæller anklager Thomas Klingenberg fra Nordjyllands Politi til DR Nordjylland.

- Han blev ustyrlig, nægtede at sætte sig ned og sparkede til bordet. Han overfaldt også to af mine kolleger med skældsord, og da de ville give ham håndjern på, forsøgte han at give den ene af dem en skalle, fortæller anklageren.

Paranoid sindssyg

Det er første gang, der finder en retssag sted på Sikringen, som åbnede i 2015 og huser 30 af landets farligste kriminelle med psykiske forstyrrelser.

Sikringen er udadtil sikret på samme måde som et fængsel, mens den indadtil rummer psykiatriske faciliteter.

Anklagemyndigheden vil kræve en forvaringsdom i sagen mod den 23-årige, der i en mentalundersøgelse er erklæret paranoid sindssyg.

Der ventes at falde dom i løbet af fredagen.


Nyhedsoverblik