Tømmerup-sagen bag lukkede døre: I dag skal 24-årig mand vidne om sit forhold til præsten

Tømmerup-sagen fortsætter i dag ved Retten i Holbæk, hvor en 24-årig mand skal vidne om sit forhold til den 47-årige tidligere præst.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I dag fortsætter Tømmerup-sagen, hvor en 47-årig præst blev anholdt i juni måned 2016, efter en 12-årig dreng havde fortalt politiet, at han angiveligt havde været udsat for flere seksuelle overgreb fra præsten.

Senere fandt politiet en stor mængde billeder og video af flere børn i seksuelle situationer. 

I retten i dag skal en 24-årig mand vidne om sit forhold til præsten. Inden retsmødet havde han ikke begæret lukkede døre, og derfor var TV ØSTs reporter til stede i retten.

Men den 24-årige ønskede i morges lukkede døre, hvilket dommerne imødekom. Derfor vil vi ikke være til stede i retten.

Næste retsdag er den 26. oktober. 

"Sexysasha" og "nathaliesheep"

Indtil videre har blandt andet en mor til en 12-årig dreng vidnet i retten. Den 12-årige er ét af de krænkede børn. En dag i april 2016 fortalte han og en ven, at den lokale præst i byen Tømmerup var pædofil.

Vennen fortalte blandt andet, at han havde fået beskeder på Snapchat fra profiler med navnene ”sexysasha” og ”nathaliesheep”, hvor der stod, at han kunne tjene 1.000 kroner, hvis han ville mødes med en person i Roskilde. Beskederne kom angiveligt fra den 47-årige tidligere præst, der nu er anklaget for at have krænket 12 børn og unge seksuelt. 

Moren fortalte også, at hendes søn beskrev flere seksuelle krænkelser, som præsten havde begået mod ham.

- Han fortalte, at præsten havde givet ham et handjob og taget på ham. Han ville også spille et spil, som min søn kaldte et ”bøsse-drikke-spil. Han valgte at drikke, fordi han ikke havde lyst til at røre ved præsten, forklarede drengens mor i retten.

- Det er min finger

Den 47-årige nu tidligere præst er tiltalt for i alt 30 forhold, der drejer sig om seksuelle krænkelser, overgreb på mindreårige og besiddelse af børneporno, som han ifølge anklagemyndigheden i mange tilfælde selv skulle have filmet med henblik på videresalg.

Under første retsdag i mandags blev der vist flere fotos, som den 47-årige erkendte at have taget eller gemt. 

På flere af dem foregår der tydeligt seksuelle krænkelser og overgreb, indrømmede præsten selv. Et af dem er blandt andet et foto, hvor den 47-årige har sin finger i endetarmen på en 12-årig dreng.

- Det er min finger, erkendte præsten fra vidneskranken.

Mange af de seksuelle krænkelser skulle være sket, mens de unge sov og var påvirkede af alkohol. Det er især disse optagelser, sagen bygger på, da flere af ofrene ikke kan huske overgrebene.  

Der falder dom i sagen i midten af november. 

Tømmerup-sagen: Dag 5

playliveblog

Nyhedsoverblik