Fødevarestyrelsen om maveforgiftninger: Alt bliver undersøgt nøje

I øjeblikket er medarbejdere fra Fødevarestyrelsen i gang med at finde ud af, hvorfor 15 tyske sejlere fik diarré og opkastninger natten til tirsdag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En ellers fredelig nat på en skonnert ved en kajplads i Korsør udviklede sig til lidt af et mareridt for 15 tyskere. De havde diarré og kastede så voldsomt op, at de blev indlagt på flere forskellige sygehuse.

Nu skal Fødevarestyrelsen se, om den kan finde ud af, hvad de mange sejlere er blevet syge af.

quote 15 mennesker i et udbrud, det betegner vi som et middel udbrud

Henning Knudsen, fødevarechef, Fødevarestyrelsen Korsør

- Vi har folk på skibet for at se, hvad vi kan finde ud af der, fortæller Henning Knudsen, der er fødevarechef i den afdeling af Fødevarestyrelsen, der dækker Sjælland og Fyn.

Fast procedure

Det er helt almindelig praksis, at Fødevarestyrelsen bliver kontaktet, når der er mistanke om, at en eller anden form for mad kan være årsag til at en større gruppe mennesker bliver syge.

Og så går der en fast procedure i gang, hvor der bliver taget prøver af maden, spurgt ind til tilberedningen og opbevaringen, hvem der har spist hvad og mange andre spørgsmål.

quote Vi har folk på skibet for at se, hvad vi kan finde ud af der

Henning Knudsen, fødevarechef, Fødevarestyrelsen Korsør

- Det er et tysk skib med en tysk besætning, så der er formentlig fødevarer ombord, der er købt i Tyskland. Det skal vi undersøge. Politiet havde taget fødevarer med hjem i går og opbevaret i dem i køleskab. Dem har vi afhentet. Og så har vi startet den almindelige udredning af, hvad der kan være årsagen – det er vi i gang med i øjeblikket, forklarer fødevarechefen og fortsætter:

- 15 mennesker i et udbrud det betegner vi som et middeludbrud. 15 er mange, men fordi det er i én situation, er det et middeludbrud.

Skal have stoppet salg

Der var flere end de 15 maveforgiftede ombord på Albatros. Men ikke alle blev dårlige.

- Det kan være en tilberedningsfejl, det kan være nogle, der var syge i forvejen og har smittet de andre. Det kan være nogle af de råvarer, de har haft med om bord, det ved vi ikke endnu, siger Henning Knudsen.

Det er det, de nu skal finde ud af. Hvis det er én bestemt årsag, der er grund til de mange syge, vil Fødevarestyrelsen gerne finde ud af det så hurtigt som muligt, for at andre ikke også bliver syge.

quote Det kan være en tilberedningsfejl, det kan være nogle, der var syge i forvejen og har smittet de andre

Henning Knudsen, fødevarechef, Fødevarestyrelsen Korsør

- Det vi gerne vil være sikre på er, at det ikke har været en fejlbehæftet råvare, der også har været til salg andre steder. Så skal vi jo have stoppe salget af den, forklarer fødevarechefen, der ikke tør spå om, hvornår de kommer frem til et resultat.

Den tyske skonnert er på en uges sejlads. Turen startede lørdag. Det er fortsat planen at sejle videre mod Flensborg, når alle sygdomsramte er tilbage på skibet i god behold.

Syge på skib
Læs også
15 personer indlagt: Skibsbesætning ramt af mavesygdom
Syge på skib
Læs også
15 personer indlagt: Skibsbesætning ramt af mavesygdom

 


Nyhedsoverblik