Foden væk fra speederen: Fartkampagne starter i dag

I dag begynder en landsdækkende færdselskontrol, som vil vare hele ugen, oplyser politiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hvert år kommer folk til skade eller bliver dræbt i trafikken på grund af for høje hastigheder. I dag begynder en landsdækkende færdelskontrol, som har til formål at holde farten nede.

- Vi starter i dag og fortsætter hele ugen ud. Vi har ekstra meget fokus på fartkontrol i denne uge, oplyser Erik Mather, leder af færdselspolitiet hos Sydsjællands- og Lolland-Falsters politi.

Færre trafikofre

Antallet af færdselsuheld er faldende.

- Hastighed er en væsentlig årsag til færdselsuheld. Men jeg kan se, at tallene har været stærkt faldende gennem de sidste år og drastisk faldende inden for de sidste fire-fem år i forhold til trafikdræbte og tilskadekomne, siger Erik Mather.

Det er der, ifølge politilederen, flere grunde til. 

- Vi har fået bedre udstyr og flere fotovogne. På landsplan fik vi 100 fotovogne for et par år siden, hvor vi tidligere havde 25 - så folk er blevet mere bevidste om vores tilstedeværelse, siger Erik Mather.

Civile skal passe fotovogne

I fremtiden vil det ikke være politifolk, der sidder i fotovognene.

- For vores vedkommende ansættes otte personer fra 1. september. Fra 1. oktober vil det være dem, der sidder i fotovognene i stedet for politifolk. Der vil dog stadigvæk være politifolk ved traditionel fartkontrol, siger Erik Mather.

Faldende færdselsudheld betyder ikke kun højere sikkerhed, men også en økonomisk besparelse.

Ifølge Erik Mather har samfundet sparet omkring ti milliarder kroner de sidste fem år på grund af et faldende antal færdelsuheld.


Nyhedsoverblik