Fodboldturnering skal bane vejen for dansk-tysk Femern-fællesskab

Et dansk-tysk samarbejde om en stor fodboldturnering skal skabe folkelig forbindelse tværs over Femern Bælt. Håbet er, at det bliver en folkefest.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er ikke kun en tunnel, der kan skabe samarbejde mellem Tyskland og Danmark. Det kan en fodbold også.

Det mener flere danske og tyske organisationer. Sammen har de skabt Belt Cup - en fodboldturnering for klubber på tværs af Femern Bælt.

Det skriver udviklingsorganisationen Femern Development på deres hjemmeside.

quote Alle kan forholde sig til fodbold, så vi tager udgangspunkt i noget, alle kender til og har interesse for. Det giver en god basis som bidrag til opbygningen af den fremtidige Femern Bælt region

Thomas Bonde, administrationschef, DBU Lolland-Falster

Belt Cup kommer turneringen til at hedde, og den afvikles første gang 21. og 22. juli 2018 i Lübeck. 

- Med Belt Cup vil vi yderligere styrke det dansk-tyske folkelige samarbejde hen over Femern Bælt. Sport er en væsentligt faktor i udviklingen af den mellemfolkelige forståelse, der bliver så vigtigt at udbygge set i lyset af den markant nye og spændende virkelighed, der tegner sig med en kommende faste Femern Bælt-forbindelse, siger direktør Stig Rømer Winther, Femern Belt Development.

Kan finde inspiration i andre klubber

De deltagende hold bliver både 1. divisionsklubberne Nykøbing FC og HB Køge samt et sammensat LF Allstars hold. Fra Tyskland deltager VfB Lübeck, Eutin 08 samt Anker Wismar.

I 2019 afvikles turneringen på Lolland-Falster, hvor den bredes ud til også at omfatte kvindehold samt ungdomshold.   

Hos DBU Lolland-Falster ser man tunnelen som en direkte vej til at dyrke passionen for fodbold på tværs af landene.

- Turneringen skal bidrage til at styrke samarbejdet mellem danske og tyske fodboldklubber, og det er vigtigt, fordi det skaber nye muligheder. Vi kan møde nye og andre hold og finde ny inspiration og andre vinkler. Femern Bælt tunnelen åbner for en region, hvor vi kan lave en masse fodbold sammen, siger administrationschef Thomas Bonde, DBU Lolland-Falster.

Deler fodbold-interesse med tyskerne

Samtidig er man ikke i tvivl om den folkelige effekt af en turnering på tværs af landene.

- Fodbolden er international, det er det, der kan binde os sammen. Interessen for fodbold er kæmpe stor på begge sider af Femern Bælt. Alle kan forholde sig til fodbold, så vi tager udgangspunkt i noget, alle kender til og har interesse for. Det giver en god basis som bidrag til opbygningen af den fremtidige Femern Bælt region, siger Thomas Bonde.

quote I fremtiden håber vi, at Belt Cup også kan blive en paraply for andre sportsgrene, der er populære på begge sider af Femern Bælt

Stig Rømer Winther, direktør, Femern Development

Det er udviklingsorganisationen Femern Belt Development, der står bag initiativet sammen med DBU Lolland-Falster på dansk side.

På tysk side er det foldboldforbundene i Slesvig-Holsten og Mecklenborg-Vorpommern, fodboldorganisationerne SHFV og LFV, samt udviklingsorganisationen HanseBelt e.v. og virksomhedsnetværket Baltic Facility Solutions.

Håber på at skabe folkefest

Udover turneringen håber arrangørerne på, at de kan skabe en dansk-tysk folkefest også udenfor stadion. 

Det skal ske, når Belt Cup afslittes med et stort arrangement lørdag d. 21. juli med musik og underholdning.

- Vi planlægger at udvikle Belt Cup til en årlig dansk-tysk folkefest med fokus på fodbold og samvær for familierne. I fremtiden håber vi, at Belt Cup også kan blive en paraply for andre sportsgrene, der er populære på begge sider af Femern Bælt,  siger Stig Rømer Winther, Femern Belt Development.

 


Nyhedsoverblik