Træner dømt for at stjæle fodboldholds rejsepenge

En 24-årig mand blev onsdag idømt seks måneders betinget fængsel for at have snydt Raklev Gymnastik og Idrætsforening ved Kalundborg for 233.000 kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Den 24-årige fodboldtræner blev ved Retten i Holbæk idømt seks måneders betinget fængsel med krav om 120 timers samfundstjeneste.

- Begår han ny kriminalitet indenfor et år efter dommen skal han ind og afsone, fortæller anklager Anders Rechendorff fra Anklagemyndigheden ved Midt- og Vestsjællands Politi til TV ØST.

Stjal penge fra ungdomshold

Den 24-årige er dømt for at have stjålet 233.000 kroner fra et drengefodboldhold i Raklev Gymnastik- og Idrætsforening, RGI. 

050616AK-rasisme-fodbold.jpg
Læs også
Fodboldtræner tiltalt for at bedrage klub for 230.000 kr.
050616AK-rasisme-fodbold.jpg
Læs også
Fodboldtræner tiltalt for at bedrage klub for 230.000 kr.

Bedrageriet begyndte i maj 2015 og fortsatte ind til oktober samme år.

Pengene skulle være brugt på en tur til Barcelona, men istedet tog han selv pengene og brugte dem på noget gæld, han havde.

Spillede pengene op

Ifølge Nordvestnyt forklarede manden i retten, at han har spillet pengene op. Hans intention var at låne nogle af holdets rejsepenge og så betale dem tilbage, når han næste gang fik løn, men han endte med at spille dem op og låne flere penge.

Den 24-årige er begyndt at betale pengene tilbage til idrætsforeningen, men det kom frem under retssagen, at han stadig skylder 222.000 kroner.

Anklager Anders Rechendorff  er godt tilfreds med dommen på de seks måneders betinget fængsel og samfundstjeneste.

- Dommeren lagde vægt på, at manden var i et betroet erhverv som træner, men at han misbrugte tillidsforholdet mellem ham og spillerne og deres forældre. Omvendt har han i dag et arbejde, som vil blive afbrudt, hvis han skulle i fængsel, siger anklageren til TV ØST og fortsætter:

- Man lægger i den her slags sager vægt på, at man skal kunne være et helt menneske efter den her type kriminalitet, og derfor blev dommen gjort betinget.

Den 24-årige har udbedt sig betænkningstid i forhold til, om han vil anke dommen til landsretten.


Nyhedsoverblik