Fodboldklub er bekymret for flytning til sportsby: I værste fald går vi konkurs

Flytningen til det nybyggede Holbæk Sportsby kan blive dyr for Holbæk Bold & Idrætsforening. I værste fald kan foreningen gå konkurs.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det kan blive rigtig dyrt for en idrætsforening i Holbæk Kommune at flytte til et spritnyt sportscenter.

Det er Holbæk Bold & Idrætsforening, der bekymrer sig for flytningen til den nye Holbæk Sportsby.

- I det absolut værste tilfælde, jamen så går foreningen konkurs. Det er jo sådan i yderste konsekvens.

quote Vi oplever, at kommunen udnytter juridiske parametre, som ikke er fair, hverken set i forhold til andre foreninger eller i forhold til, hvad hensigten har været altid

Asger Madsen, bestyrelsesmedlem, Holbæk Bold & Idrætsforening

Sådan siger Asger Madsen, bestyrelsesmedlem i Holbæk Bold & Idrætsforening, til TV ØST.

For i forbindelse med flytningen til den nye sportsby kan foreningen risikere at få en stor regning for at fraflytte deres grund.

Lejekontrakt er udløbet

Grunden på Borgmestergårdsvej i Holbæk har fodboldforeningen lejet af Holbæk Kommune. Desuden har de for en del år siden fået bevilget lån af kommunen til at udbygge klubhuset.

Når det gælder andre foreninger, der skal flytte til den nye sportsby, er det ifølge Asger Madsen almindelig kendt, at kommunen "køber foreningerne fri".

- I forhold til tennisklubben vælger man at købe dem ud af deres lejekontrakt. Man køber dem ud svarende til den restgæld, der er i tennisklubben på etablering af deres anlæg, siger han.

sportsby åbent hus
Læs også
Holbæk Sportsby bliver ikke klar til tiden
sportsby åbent hus
Læs også
Holbæk Sportsby bliver ikke klar til tiden

Men det samme vil kommunen altså ikke umiddelbart gøre med fodboldklubben. For Holbæk Bold & Idrætsforenings lejekontrakt har vist sig at være udløbet.

- Helt tilfældigt, fordi vi vil have styr på vores ting, begynder vi at lede på lofterne og ender op med at finde ud af, at denne her lejekontrakt er udløbet for en tre-fire år siden. Der går det op for os, at man så ikke vil gøre tilsvarende i forhold til fodboldklubben, fordi lejekontrakten er udløbet, siger Asger Madsen.

Han er altså bekymret for, at de andre foreninger i Holbæk bliver hjulpet over i den nye sportsby, mens Holbæk Bold & Idrætsforening selv skal betale for flytningen.

Holbæk Sportsby vil blandt andet indeholde:

  • Svømmehal med 50-meter bassin, legebassin, terapibassin samt tilskuerfaciliteter.
  • Multihal med to håndboldbaner med tilskuerpladser.
  • Ketcherhal med plads til squash, badminton, bordtennis og tilskuerpladser.
  • Både indendørs og udendørs tennisbaner med tilskuerpladser.
  • Sundhedshus med træningssale, behandlerrum, sansehave, petanquebaner, on-line rum mv.
  • Foyer med foreningszone med fællesfaciliteter, café, restaurant og reception.
  • Fodboldstadion, træningsbaner og kunstgræsbaner.
  • Atletikstadion med opvisningsbaner og tilskuerpladser.
  • Mountainbikespor.
  • Streetbasket.
  • Ridesti.

Kilde: Holbæk Kommune

Er ikke fair

Set fra Asger Madsens side er det ikke fair. 

- Vi oplever, at kommunen udnytter juridiske parametre, som ikke er fair, hverken set i forhold til andre foreninger, eller i forhold til, hvad hensigten har været altid, siger han.

Og det kan komme til at koste foreningen dyrt. Ifølge Asger Madsen fylder bekymringen meget i foreningen. For det kan få store konsekvenser.

- I det absolut værste tilfælde, hvor kommunen siger, at ved fraflytning skal gælden indfries, og vi skal reetablere grunden, så går foreningen konkurs. Det er jo sådan det i yderste konsekvens, siger Asger Madsen. 

Forhandler med kommunen om løsning

Men ifølge Asger Madsen er intet afgjort endnu. For Holbæk Bold & Idrætsforening forhandler i øjeblikket med Holbæk Kommune om en løsning.

Det bekræfter direktøren i Holbæk Kommune overfor TV ØST  

- Der er drøftelser i gang med Holbæk Bold & Idrætsforening om deres udflytning til sportsbyen. Afsættet for kommunen er de aftaler, der løbende er indgået mellem klubben og kommunen om, at de har etableret deres klubhus på kommunens areal. Derfor skal de ved fraflytning reetablere arealet og dermed nedrive og bortskaffe klubhuset og desuden indfri deres gæld til kommunen på omkring 839.000 kr, skriver direktør Erik Kjærgaard Andersen, i et skriftligt svar til TV ØST.

Han understreger dog, at det også er et afsæt at behandle foreningen rimeligt.

- Det er ydermere afsættet, at det skal ske på en måde, som klubben kan leve med, og som sikrer, at klubben behandles rimeligt set i lyset af, hvordan andre foreninger behandles, skriver han.

Holbæk Kommune oplyser desuden til TV ØST, at den endelige løsning skal besluttes af kommunalbestyrelsen.

Vandbassin
Læs også
Sportsbassin i Holbæk Sportsby fyldes med 2,5 mio. liter vand
Vandbassin
Læs også
Sportsbassin i Holbæk Sportsby fyldes med 2,5 mio. liter vand

Asger Madsen kan da heller ikke forestille sig, at en direkte vej mod en konkurs for foreningen kan være i kommunens interesse.

- Det kan jeg slet ikke i min vildeste fantasi forestille mig, at kommunen har interesse i. Fodboldklubben har jo afholdt hundredevis af aktiviteter på ejendommen for kommunen, for kommunens borgere uden at få en krone, så jeg er sikker på, at når man sætter sig til bordet, så finder man en løsning, siger han.

Holbæk Sportsby skulle have været klar til brug i slutningen af 2018, men er blevet forsinket. Det er endnu uvist, hvornår det nye byggeri kan tages i brug.


Nyhedsoverblik