FOA går ind i sag om Anita: Det er tudetosset

Fagforeningen går nu ind i sagen omkring den 29-årige Anita Pedersen, der som følge af en myndighedsfejl ikke har måttet arbejde de seneste uger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Det her er en åbenlyst urimelig sag. Og derfor er vi som fagforening nødt til at gå ind i sagen for at støtte vores medlem.

Sådan siger formanden for FOA, Dennis Kristensen, efter at FOA har valgt at gå ind i sagen om den 29-årige Anita Pedersen, der for nylig mistede sit danske pas og retten til at arbejde som følge af en 29 år gammel myndighedsfejl.

- Anita Pedersen har været dansker i 29 år, og så får hun pludselig at vide, at hun ikke må være dansker mere, og at hun ikke længere hverken arbejde må modtage dagpenge fra vores arbejdsløshedskasse. Det synes vi var oplagt, at vi gik ind i, siger formanden lørdag til TV ØST.

Fagforeningen var ved at sætte en større indsats over for Ombudsmanden, beskæftigelsesministeren og integrationsministeren i gang, da Anita Pedersen fredag eftermiddag modtog en midlertidig opholdstilladelse, der giver hende lov til både at bo og arbejde i Danmark mens hendes sag behandles. 

Vil have ændret reglerne

- Vi ser denne sag som principiel, og det handler om at reglerne skal ændres, så ingen igen kommer i sådan en situation. Det er første gang, jeg oplever en sådan en sag. For at sige det lige ud, så har jeg aldrig hørt om en så tosset sag her i Danmark. Vi kan simpelthen ikke være det her bekendt, siger Dennis Kristensen.

Han ser en lovændring som den eneste løsning på problemet.

- Folk skal som minimum kunne fortsætte med at arbejde og leve deres liv, indtil sagerne er afklaret. Vi lever jo i en tid, hvor alle siger, at det skal kunne betale sig at arbejde i Danmark. Og så står vi med en af vores medlemmer, der pludselig får forbud mod at forsørge sig selv og forbud mod at arbejde. Det er tudetosset, at reglerne er sådan – og de må laves om siger fagforeningsformanden. 


Nyhedsoverblik