FOA: Assistenter bør hjælpe pressede sygeplejersker

Fagforeningen foreslår, at sundhedsassistenterne hjælper de pressede sygeplejersker på Holbæk Sygehus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Sygeplejerskerne på medicinsk afdeling i Holbæk har for alvor fået deres arbejdsvilkår sat på dagsordenen ved at true med at fralægge sig ansvaret for plejen.

Den kaotiske situation, hvor patienter risikerer at få den forkerte medicin eller må vente længe på en sygeplejerske har fået flere sygeplejersker til at sige deres stilling op.

Men et forslag fra sundhedsassistenternes fagforening, FOA, kan måske være med til løse den tilspidsede situation på Holbæk Sygehus. Det skriver DR Sjælland.

Forslaget går på at nogle af sygeplejerskerne erstattes af sundhedsassistenter.

Formanden for fagforeningen FOA Sjælland, Sigurd Gormsen siger, til DR Sjælland at han har seks-syv social og sundhedsassistenter på afdelingen, som først nu er ved at få kurser så de kan aflaste sygeplejerskerne.

overlæge Beda Pauly
Læs også
Overlæge på Holbæk Sygehus: Der sker fejl i øjeblikket
overlæge Beda Pauly
Læs også
Overlæge på Holbæk Sygehus: Der sker fejl i øjeblikket

- De kan sagtens klare masser af plejeopgaver. Men hvis de har været holdt ude i flere år, er det klart at de lige skal have oplæring, siger han til DR Sjælland.

Har beklaget sig i et år

Sygeplejerskerne har beklaget sig i et år. Samtidig har de klaget deres nød til Styrelsen for Patientsikkerhed.

Men først på mandag skal politikerne i Region Sjællands forretningsudvalg forsøge at løse den svære situation med for mange patienter til for få hænder.

Den nye formand for sundhedsudvalget, socialdemokraten Anne Marie Knigge siger, at Regionsrådet allerede i 2017 besluttede, at der skulle ske en såkaldt opgaveglidning alle steder, hvor det kan lade sig gøre. For eksempel er det fornuftigt, at sundhedsassistenter skal have flere plejeopgaver, fordi der mangler sygeplejersker. 

Vicedirektør Knut Borch-Johnsen
Læs også
Ledelsen på Holbæk Sygehus: Der er ingen stigning af klager
Vicedirektør Knut Borch-Johnsen
Læs også
Ledelsen på Holbæk Sygehus: Der er ingen stigning af klager

- I det omfang, at det er muligt, er det oplagt. Det har været et politisk ønske, at vi gik den vej siden 2017, så det håber jeg også sker ude i virkeligheden, siger hun til DR Sjælland.

Anne Marie Knigge fastslår, at Regionsrådet har sendt en klar besked til sygehusene om, at de skal ansætte sundhedsassistenter til at hjælpe sygeplejerskerne.


Nyhedsoverblik