Fnatudbrud plager Næstved Gymnasium

Der er udbrudt fnat på Næstved Gymnasium, advarer ledelsen i en informationsmail til eleverne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er ubudne gæster på Næstved Gymnasium i øjeblikket. Et udbrud af fnat har nemlig ramt flere af skolens elever, skriver skolens ledelse i en mail til samtlige godt 1.600 elever på skolen.

Det skriver Sjællandske.

- Efter min overbevisning er det ikke mere end et par stykker, der har henvendt sig. Vi skriver ”flere” i mailen, men det er på det niveau. Vi har gjort det, vi altid gør, nemlig at følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger og orientere eleverne på skolen, siger rektor Susanne Stubgaard til Sjællandske. 

Der er udbrudt fnat på Næstved Gymnasium. Fnatten stammer fra en fnatmide, som giver kraftig kløe og udslæt på huden.
Der er udbrudt fnat på Næstved Gymnasium. Fnatten stammer fra en fnatmide, som giver kraftig kløe og udslæt på huden. Foto: TV2 ØST

Skoleledelsen skriver i mailen til eleverne, at de opfordrer alle til at være opmærksomme og komme i behandling, så det kan undgås, at den smitsomme fnatmide spreder sig.

Rektoren på gymnasiet påpeger samtidig, at det er held i uheld, at udbruddet af fnat er konstateret op til vinterferien. Det gør det nemlig lettere at komme fnatten til livs.

Hvad er fnat?

  • Fnat er en hudlidelse, der opstår, hvis man bliver smittet med en fnatmide. Den er 0,25 millimeter stor og kan kun ses med lup.
  • Det mest almindelige symptom på fnat er en meget intens kløe, der opstår to til seks uger efter smittetidspunktet. Kløen er væst ved sengetid, for dynens varme får fnatmiderne til at være mere aktive.
  • Foruden intens kløe er symptomerne små blegner eller vabler, især mellem fingrene, på fingrene, ved albuer, på brystet og i skridtet.
  • Smitte kræver tæt hudkontakt.
  • Fnat behandles med en creme. Behandlingen skal gentages efter syv dage. Patienten betragtes som smittefri 8-12 timer fra første påførelse af cremen.
  • Hvis én i husstanden har fået fnat, så anbefales det, at alle bliver behandlet.
  • Samtidig skal sengetøj og tøj enten vaskes ved minimum 60 grader eller lægges i en dybfryser i mindst et døgn.

Kilde: Sundhedsstyrelsen

 


Nyhedsoverblik