Fnatudbrud breder sig til endnu en skole i Næstved: Flere skoleelever sendt hjem

Kobberbakkeskolen afdeling Sydby i Næstved er indtil tirsdag lukket på grund af et angreb af skorpefnat. Nu er endnu en skole ramt af fnat.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Endnu en skole i Næstved er ramt af fnat. Lørdag er også to klasser på Rønnebæk-afdelingen blevet lukket på grund af fnat.

Det oplyser Kobberbakkeskolen, der torsdag kunne konstatere et større udbrud af fnat på Sydby-afdelingen. Fredag aften var det afdelingen Uglebro, som er blevet ramt.

- Indtil videre er der med sikkerhed konstateret tilfælde af fnat på afd. Sydby og enkelte tilfælde på afd. Uglebro, og I må gerne melde tilbage til os, hvis dit barn får fnat, og er der søskende, der får det, må I meget gerne informere deres skoler/institutioner, skriver Kobberbakkeskolen på sin hjemmeside.

quote Vi er i tæt kontakt med Statens Serum Institut

Kobberbakkeskolen

Konstateringen af fnat på afdelingen Sydby betyder, at skolen holder lukket indtil tirsdag i næste uge. I alt er eleverne fra 22 klasser berørt af den midlertidige lukning. Der er tale konstatere norsk fnat, den såkaldte skorpefnat.

Kan være lukket frem til juleferien

- Vi er i tæt kontakt med Statens Serum Institut, der er ved at udarbejde en ny vejledning til os. Hvis SSI kommer med nye og skarpere instrukser, kan det betyde, at vi må holde afdeling Sydby lukket frem til juleferien på onsdag for undervisningsdelen og fredag for SFO, tilføjer skolen på sin hjemmeside.

Kobberbakkeskolen afdeling Sydby i Næstved vil være lukket indtil tirsdag næste uge, mens der gøres rent på skolen.
Kobberbakkeskolen afdeling Sydby i Næstved vil være lukket indtil tirsdag næste uge, mens der gøres rent på skolen. Foto: TV2 ØST
Fnat
Læs også
Skoleelever sendt hjem på grund af fnat
Fnat
Læs også
Skoleelever sendt hjem på grund af fnat

Skoleleder Annika Bramming kan fredag eftermiddag ikke oplyse det præcise antal berørte elever, der er smittet med fnat, men hun fortæller til TV ØST, at en del af klasserne er specialklasser med helt ned til fem-seks elever per klasse.

På trods af de enkelte tilfælde af fnat på Uglebro vil afdelingen ikke være lukket.

 

Hvad er fnat?

  • Smitte ved almindelig fnat sker ved tæt hudkontakt, herunder hos personale efter direkte hud-til-hud kontakt i forbindelse med plejeprocedurer. Smitte ved skorpefnat sker ved berøring.
     
  • Fnat kan medføre en intens, generaliseret kløe 2-6 uger efter smittetidspunktet, samt hudforandringer.
     
  • Patienter med nedsat immunitet samt ældre kan ved smitte med almindelig fnatmide udvikle skorpefnat, tidligere benævnt norsk fnat, som er meget smitsom.
     
  • Fnat skal behandles. Det forsvinder ikke af sig selv. Der bør altid stilles en sikker diagnose enten ved identifikation af levende mider eller en scabiesgang.
     
  • Der ses perioder med øget forekomst af almindelig fnat i samfundet og dermed også blandt indlagte patienter. Her kan ske smitte til medpatienter og personale, når hudaffektionen er ukarakteristisk, relativt beskeden og eventuelt mistolkes som medikamentel allergi eller eksem.
 

Kilde: Statens Serum Institut
Opdatering
Clock16. dec 2017, kl. 09:47
Artiklen er opdateret med oplysningen om, at Rønnebæk-afdelingen har lukket to klasser på grund af fnat-tilfælde.

 


Nyhedsoverblik