Flytning af fødegang skaber bekymring

Arkivfoto. Foto: TV ØST

Fødegangen på Næstved Sygehus lukker ned og flytter til Slagelse. Men det betyder, at mellem den 14. og 15. maj må gravide køre ekstra langt.

Jordemødrene på fødegangen i Næstved rykker mod det nye akutsygehus i Slagelse mellem den 14. og 15. maj.

For i Slagelse kommer der en ny og moderne fødegang med fem fødestuer. Men det betyder samtidig, at de kvinder, der går i fødsel under flytningen, som skulle føde på enten Næstved eller Slagelse Sygehus, skal køre til enten Holbæk, Nykøbing Falster eller Roskilde. En køretur på op til en time.

Det skriver DR Sjælland.

Jeg vil gerne love, at vi har gjort alt, hvad vi kan, for at gøre det trygt for dem, der går i fødsel under flytningen

Trine Lind, chefjordemor

Men chefjordemor, Trine Lind, på Næstved Sygehus, forsikrer, at de andre sygehuse er klar til opgaven.

- Vi har fokuseret meget på det tværfaglige arbejde og været i dialog med vores samarbejdspartnere ude i regionen, så de er fuldt bevidste om, at de skal overtage nogle fødende for os og passe på dem. Så jeg vil gerne love, at vi har gjort alt, hvad vi kan, for at gøre det trygt for dem, der går i fødsel under flytningen, siger hun til DR Sjælland og fortsætter:

- Det er i forvejen en utryg situation at skulle føde, som ikke mange af os prøver mange gange i livet. Selvfølgelig kan man som gravid godt undre sig over, at man ikke er blevet fastlagt til et af sygehusene, men vi har brugt lang tid på også at forberede de gravide ude i konsultationerne, så vi skal nok tage os godt af dem.

Den nye fødegang forventes at være klar den 15. maj.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App