Flexjobbere afskediget – nu går fagforening rettens vej

Fagforeningen Danske Bioanalytikere stævner nu Region Sjælland for at overtræde forskelsbehandlingsloven, da de afskedigede seks flexjobbere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Region Sjælland slæbes nu i retten af fagorganisationen Danske Bioanalytikere. Det fortæller P4 Sjælland her til morgen.

I november 2018 fik 191 ansatte på regionens sygehuse et fyringsvarsel i forbindelse med en stor sparerunde. Deriblandt var seks bioanalytikere, der var ansat i flexjob på Sjællands Universitetshospital.

Har forskelsbehandlet

Formanden for Danske Bioanalytikere, Martina Jürs, siger til P4 Sjælland, at deres advokat har vurderet fyringssagerne og er kommet frem til, at opsigelserne af deres medarbejdere i flexjob var en overtrædelse af forskelsbehandlingsloven. Derfor vil Danske Bioanalytikere nu have sagen prøvet ved retten.

- Jeg bliver rørt af det og krydser fingre for mine kolleger og på egne vegne, siger Lene Pedersen fra Stevns, som er en af de berørte.

Ifølge P4 Sjælland har ledelsen i Region Sjælland ikke ønsket at kommentere sagen, før de har modtaget en stævning på skrift.  

 


Nyhedsoverblik