Flexboligerne hitter på Sydhavsøerne

Flere og flere har fået øjnene op for flexboliger i Lolland, Guldborgsund og Vordingborg Kommuner. Sådan lyder det fra lokale ejendomsmæglere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ideen med at købe en billig bolig uden bopælspligt, som må bruges hele året rundt, ser ud til at melde indpas hos købere især også uden for regionen.

I hvert fald melder flere lokale ejendomsmæglere om en stigende interesse især fra københavnsområdet for flexboligerne især i Vordingborg, Guldborgsund og Lolland Kommune.

- Der er en del mennesker, der spørger til det, og der bliver flere og flere. Og hver eneste uge og måned kan vi mærke, der kommer yderligere henvendelser på det, så det ser ud til at være en god ordning, fortæller ejendomsmægler og indehaver fra BoligOne Lolland-Falster, Morten Henckel, til TV ØST.

quote Hver eneste uge og måned kan vi mærke, der kommer yderligere henvendelser

Morten Henckel, indehaver fra BoligOne Lolland-Falster

Et spørgsmål om samarbejde

Flexbolig-ordningen blev indført i Danmark i 2013 som en håndsrækning til udvikling i yderområderne. Ordningen giver med kommunens tilladelse boligejere mulighed for at bruge et helårshus som fritidsbolig.

Indtil videre er der i løbet af 2016 givet 62 tilladelser til en flexbolig i Lolland Kommune. 56 i Vordingborg og i Guldborgsund ligger tallet på 58.

- Der er mange, der henvender sig, og de henvender sig endda før, de køber huset. Det er høj grad også et spørgsmål om et samarbejde med ejendomsmæglerne. Lige nu har vi flere, som bare venter på en forhåndstilkendegivelse, altså om det kan lade sig gøre og det kan det jo næsten alle steder, siger specialkonsulent i teknik og miljø i Guldborgsund Kommune, Ebbe Møller Olesen.

Flest flexboliger på Sydhavsøerne

quote Vi er jo glade for alt, der medvirker til at vores boliger ikke står tomme og vi er også glade for, at det her skaber en omsætning

Knud Larsen (V), borgmester i Vordingborg Kommune

74 procent af samtlige tilladelser på flexboliger i Danmark ligger i henholdsvis Lolland, Guldborgsund og i Vordingborg Kommune.

I sidstnævnte er borgmester Knud Larsen (V) da også ganske glad for ordningen indtil videre.

- Vi er jo glade for alt, der medvirker til at vores boliger ikke står tomme og vi er også glade for, at det her skaber en omsætning, lyder det fra borgmesteren.


Nyhedsoverblik