Flertal i Folketinget vil liberalisere spil på hestevæddeløb

Fremover skal der være flere spiludbydere på banen i for eksempel hestevæddeløb. Et flertal i Folketinget vil liberalisere monopolspil.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Som det er i dag, skal pengene lægges hos Danske Spil, hvis du vil spille på hestevæddeløb. Men det skal fremover være slut.

I hvert fald har et flertal i Folketinget indgået en aftale om at liberalisere en række monopolspil, så der fremover kan være flere spiludbydere. Det skriver Skatteministeriet i en pressemeddelelse.

Politikerne regner med, at det vil øge interessen for eksempel hestesport, at man kan spille på væddeløbene hos flere udbydere. Interessen og omsætningen har nemlig vendt snuden nedad siden 2007.

- Nu fortsætte vi den linje, som vi allerede har set virke på andre områder af spilmarkedet – nemlig at skabe mere konkurrence og samtidig sikre ansvarlige rammer for udbud af spillere. Det er sund fornuft og til gavn for alle, også hestesporten, siger skatteminister Karsten Lauritzen (V) i en skriftlig kommentar.

Tilskud bliver udfaset

Flertallet er også blevet enige om, at indføre et bidrag på otte procent af omsætningen på hestevæddeløb. De penge skal bruges på aktivt at fremme interessen for sporten. Samtidig vil de nuværende tilskud efter en overgangsperiode langsomt blive udfaset.

Liberaliseringen af spil på hestesporten og andre mindre spil som hundevæddemål og kapflyvning med brevduer skal efter planen træde i kraft 1. januar 2018.

Bag flertallet står VLAK-regeringen samt Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og SF.


Nyhedsoverblik