Flere vildkatte plager regionen: Sådan står det til i din kommune

Der er især kommet flere ejerløse katte på Lolland og Falster. Denne uge er tre frivillige gået ind i kampen mod den voksende bestand i Guldborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Omkring 20 vilde katte har deres daglige gang på havnen i Guldborg. Men det ville snart kunne være mange flere, hvis der ikke blev handlet.

Derfor er tre frivillige, Joan Svendsen og Louise Olsen fra Guldborg samt dyrlæge Inga Stamphøj fra Sakskøbing, i denne uge gået i gang med at indfange de ejerløse katte.

quote Det har altid været en øjenbæ med alle de katte, som kommer nede på havnen

Joan Svendsen, frivillig

Målet er at holde bestanden nede.

- Det er noget, vi har gjort, fordi vi har boet hernede i mange, mange år, og det har altid været en øjenbæ med alle de katte, som kommer nede på havnen, fortæller Joan Svendsen.

Kattene er ønsket på havnen, da de sørger for at holde rottebestanden nede, men ifølge Joan Svendsen skal der være mere styr på dem.

- Der er mange gæster, der kommer nede på havnen og spiser, og nogle af kattene er syge eller skadede. Så tog vi en god snak med fiskerne om, det ikke var en god idé at få kattene neutraliseret. 

Et gennemgående tjek

Allerede mandag blev de første fire katte fanget på ti minutter. Torsdag er fire mere blevet fanget og fragtet til dyrlægen.

quote Vi bliver glade over at se en sund og rask bestand uden al den sygdom, der kan være nede på havnen

Joan Svendsen, frivillig

- Syv af dem, vi har fanget indtil videre, er hunkatte. Så kan du selv se problemet, for lad os bare sige, at de får tre killinger hver tre gange i løbet af sommeren, så bliver det pludselig til rigtig mange, siger Joan Svendsen.

Udover sterilisation handler aktionen også om at holde kattene sunde og raske. 

Katten Fiona
Læs også
Kat skudt i villakvarter
Katten Fiona
Læs også
Kat skudt i villakvarter

Derfor bliver de tjekket for blandt andet katteaids, katteleukæmi og øremider. Inden de bliver sat ud, bliver kattene øretatoveret og får grøn tryksværte på øret, så de frivillige kan adskille dem fra de endnu ikke-indfangne katte, som de frivillige regner med at få fragtet til dyrlægen i løbet af næste uge.

Flere ejerløse katte på Sydhavsøerne

Nye tal fra Dyrenes Beskyttelses vagtcentral viser, at Guldborgsund og Lolland Kommuner er dem med flest henvendelser om ejerløse katte i hele Region Sjælland.

I 2017 modtog Dyrenes Beskyttelse i alt 411 henvendelser fra borgere i Guldborgsund Kommune og 371 af slagsen i Lolland Kommune.

Det er 190 flere henvendelser end i 2015 fra begge kommuner til sammen. Det skriver Folketidende.

Det har fået Joan Svendsen og Louise Olsen, som begge er kredsformænd i Dyrenes Beskyttelses Guldborgsund-afdeling til at tage sagen i egen hånd.

- Det er jo fordi vi er glade for dyr. Vi synes, at katte har en gang i naturen og skal kunne være der. Vi bliver glade over at se en sund og rask bestand uden al den sygdom, der kan være nede på havnen. Der skal gøres noget for at kunne holde bestanden sund og rask, siger Joan Svendsen. 

kattens.jpg
Læs også
Kattehjem giver billig behandling til halvvilde katte
kattens.jpg
Læs også
Kattehjem giver billig behandling til halvvilde katte

Projektet foregår uden om Dyrenes Beskyttelse og helt frivilligt, derfor samler Joan Svendsen og Louise Olsen penge ind for at dække udgifterne hos dyrlægen.

Ønsker man at støtte projektet, kan man kontakte de frivillige på 23262009 eller 60144190.
 


Nyhedsoverblik