Flere vil være administrationsbachelorer og lærere

Her i vores region har rekordmange søgt ind på læreruddannelsen samt den nyere uddannelse som administrationsbachelor.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ansøgningerne er væltet ind på University College Sjælland. Omkring 4000 har valgt en af de ti professionsbachelor-uddannelser som deres førsteprioritet. Det er det højeste antal nogensinde.

Blandt højdespringerne er uddannelserne til administrationsbachelor, lærer og bioanalytiker.

I år er der 73 personer, som har søgt om at komme ind på uddannelsen som administrationsbachelor. Det er hele 38 procent flere end sidste år. Der er tale om en forholdsvis ny uddannelse, som retter sig mod ansættelse i den offentlige administration.

Samtidig er der 14 procent flere, der vil være lærer i år end sidste år, og for bioanalytiker-uddannelsen er tallet 11 procent.

Glæde over stigning

Rektor på University College Sjælland Camilla Wang glæder sig især over, at flere unge ønsker at blive lærere.

- Det er virkelig, virkelig godt. For vi kunne se i forbindelse med skolereformen og al den ballade, der var i medierne omkring skolen, og lærernes arbejdstid og lærernes arbejdsforhold, at læreruddannelsen havde et kæmpe dyk i ansøgertallet. Det varede i cirka to år, og sidste år så vi lidt en stigning igen - og den stigning er endnu større i år. Så det ser ud til, at bide sig fast, at de unge gerne vil være lærer igen, siger hun.

Færre ansøgere

Enkelte uddannelser har en mindre tilbagegang. Det gælder tre sundhedsuddannelser: fysioterapeut-uddannelsen har 11 procent færre ansøgere, mens uddannelsen “Ernæring og sundhed” har 3 procent færre ansøgere. Uddannelsen til sygeplejerske har 2 procent færre ansøgere.

Mest søgte uddannelser

Kigger man på hvilke uddannelser, der tiltrækker flest ansøgere ligger uddannelserne til pædagog, sygeplejerske og socialrådgiver de i top.

Sygeplejerskeuddannelsen tiltrækker flest ansøgere. Fra 2016 er antallet af pladser blevet øget med 10 procent, men det ændrer ikke ved, at der er langt flere, der har søgt ind på uddannelse end der er plads til. 

 

Illustration af ansøgertal for 2016:

 
 

 


Nyhedsoverblik