Flere vil have kæledyr kremeret: Hunden Max står i en urne i stuen

Charlotte Mikkelsen er en blandt mange, der vælger at få sit kæledyr kremeret, når det dør. Hun har asken fra sin franske bulldog, Max, stående i en urne i stuen. Foto: Kasper Larsen - TV ØST

Et nyt dyrekrematorie er åbnet i Ringsted. Charlotte Mikkelsen er en af mange, der har fået sit afdøde kæledyr kremeret.

- Det var utroligt hårdt at skulle miste Max. En af de få gange, jeg har set min mand græde. Han var vores første barn. Sådan føles det bare.

Sådan fortæller Charlotte Mikkelsen fra Fuglebjerg om hendes afdøde franske bulldog, Max.

Som en del andre efterhånden vælger at gøre, har Charlotte Mikkelsen fået hunden Max kremeret. Nu står asken fra hunden i en urne i stuen.

- Max han var en sort, fransk bulldog. Så det var mest naturligt at få en sort urne, siger Charlotte Mikkelsen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Urnerne fås fra helt små i peberbøssestørrelser og til store fireliters. Foto: Kasper Larsen - TV ØST

Trend blandt mennesker

Hun er bare en blandt mange, der vælger at få kremeret kæledyret. Den stigende efterspørgsel betyder, at Knud Ribergaard netop har åbnet sit andet dyrekrematorie i Danmark. Det nye krematorie er åbnet i Ringsted. 

Han forklarer den stigende efterspørgsel på kremering af kæledyr med, at kulturen omkring kremering har rykket sig blandt mennesker. Halvdelen blev kremeret i 1970'erne og i dag er det 83 procent af os, der vælger at blive til aske.

- Det giver en klar og tydelig afsmitning på vores familiedyr, at så er det også det, vi bruger mere og mere der, i stedet for jordfæstelse, siger Knud Ribergaard, indehaver af Dansk Dyrekremering.

Dyrekrematoriet er åbnet i Ringsted. Man kan både få sit kæledyrs aske i en urne, som Charlotte Mikkelsen har valgt, men man kan også få smeltet asken ind i et halssmykke eller et par øreringe. 

Herunder kan du se tv-indslaget om dyrekrematoriet i Ringsted.

03:12

Det er for de fleste forbundet med sorg, når et af vores firbenede familiemedlemmer går bort. Men de seneste år er vi også blevet mere bevidste om at minde vores kæledyr efter deres død. Den tendens mærker de også i Ringsted, hvor et helt nyt kæledyrskrematorium i dag slog dørene op.

Luk video

Læs også Flere vil gemme kæledyrets aske: Nyt krematorium åbner i Ringsted

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App