Flere vil gemme kæledyrets aske: Nyt krematorium åbner i Ringsted

Et nyt dyrekrematorium åbner i Ringsted, fordi efterspørgslen er steget på at gemme asken fra kæledyr. Foto: Bue Bukh - TV ØST

På grund af stigende efterspørgsel på at få sit kæledyr brændt og gemme asken åbner et nyt dyrekrematorium i Ringsted.

Gem asken fra dit kæledyr i en urne, eller få asken smeltet ind i et par øreringe. 

Sådan er der flere, der vælger at gøre, når kæledyrene går bort.

Og derfor bliver mulighederne nu endnu større. For efter succes i Hedensted og stigende efterspørgsel på Sjælland åbner Dansk Dyrekremering nyt krematorium i Ringsted.

I dag betyder dyrene mere for os, end de gjorde for 50 år siden. Nu er hundene rykket fra gården og ind i sofaen og sengen

Lillian Rebien, Ada´s Dyrekrematorium

Udover det nye dyrekrematorium i Ringsted ligger der på Sjælland Ada´s Kæledyrskrematorium i Hedehusene. Her har man i flere år foreviget kæledyrene i glasurner og smykker.

- I dag betyder dyrene mere for os, end de gjorde for 50 år siden. Nu er hundene rykket fra gården og ind i sofaen og sengen, siger Lillian Rebien fra Ada´s Dyrekrematorium til TV ØST.

Det er dyreklinikker og dyrehospitalerne, der typisk har kontakten til krematorierne, og de fleste vil derfor betale for kremeringen der.

Foreviget for flere tusinde kroner

De fleste vælger at begrave deres kæledyr i haven eller få dem kremeret sammen med andre dyr, der er den billigste løsning.

Ønsker man at få asken fra Sofus i en glasurne på hylden, skal dyret kremeres separat. Prisen afhænger af dyrets størrelse, men en hund på 40 kg koster 2000 kroner. Derudover betaler man for urne og smykker.

- Man kan få urner i forskellige farver og med håndmalet skrift ligesom porcelæn, siger Lillian Rebien til TV ØST.

En glasurne til indendørs brug koster 200 kroner ekstra. Skal der skrift på urnen kommer der et tillæg i prisen. Derudover er det muligt at få asken fra kæledyret smeltet ind i en perle eller som et par øreringe, hvor tillægsprisen ligger på cirka 1200 kroner oveni kremeringen.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App