Flere unge vil have en gymnasial uddannelse

Region Sjælland melder igen i år om flotte ansøgningstal til de gymnasiale uddannelser i vores region. Hele 19 procent flere unge har søgt ind på EUX.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Flere og flere vil have en studentereksamen, og igen i år kan Region Sjælland melde om flotte ansøgningstal på de gymnasiale uddannelser. I år har i alt 9.132 unge søgt ind på en gymnasial uddannelse – sidste år var tallet 9.019.

Det er især EUX og HTX, der hitter blandt de unge. EUX er en studiekompetencegivende eksamen i forbindelse med en erhvervsuddannelse og HTX er en højere teknisk eksamen (teknisk gymnasium).

Jan Hendeliowitz, formand for udvalget for Erhverv, uddannelse og beskæftigelse i Region Sjælland, glæder sig over tallene.

- Det er en rigtig god nyhed, at vi i år både ser en stigning i antallet af unge som vælger en gymnasial uddannelse og for første gang i flere år også ser, at flere unge vælger en erhvervsuddannelse. Vi har i Region Sjælland brug for dygtig faglært arbejdskraft både til industrien og ikke mindst til de kommende års store anlægsbyggerier med blandt andet Femern-forbindelsen. Her er også EUX en fantastisk mulighed for at få en faglært uddannelse med gymnasiale fag oveni, så man kan tage en videregående uddannelse umiddelbart efter endt erhvervsuddannelse, siger Jan Hendeliowitz i en pressemeddelelse.

Uddannelse skal skabe vækst

Region Sjællands regionsråd har sat sig et mål om at skabe regional vækst med en såkaldt udviklingsstrategi. Her har de sat målsætninger for, hvordan der fortsat kan være arbejdspladser og uddannelser i regionen.

I denne målsætning er det netop også et centralt element, at flere unge i regionen skal gennemføre en studieforberedende eller erhvervskompetencegivende ungdomsuddannelse eller erhvervsfaglig uddannelse. Målet er at øge ansøgningstallene med 15 procent i 2020. 


Nyhedsoverblik