Flere smuglere snuppet i tolden med kokain og amfetamin

Flere smuglere er på det seneste blevet taget i SKATs kontroller. Det er som katten efter musen, lyder det fra underdirektøren i SKATs toldafdeling.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Tolderne fra SKAT har de seneste dage snuppet flere smuglere ved Gedser og Rødby.

Senest blev 54-årig vietnamesisk mand torsdag stoppet med cirka 1 kilo amfetamin i rygsækken på Stationsvejen i Gedser, da tolderne gennemsøgte en tysk bus, som han sad i. Manden er nu blevet varetægtsfængslet.

Og tidligere på måneden blev en 48-årig belgisk statsborger fundet i besiddelse af godt 1 kilo kokain ved og efterfølgende varetægtsfængslet.

quote Det er lidt ligesom katten efter musen. Hvis vi skruer op for kontrollen, så finder smuglerne et andet sted at komme ind

Preben Buchholtz, underdirektør i SKATs toldafdeling

Hos SKATs toldafdeling kan underdirektør Preben Buchholtz ikke sige, om sagerne hænger sammen. For når toldere stopper smuglerne, som bliver sagen overdraget til politiet, der foretager efterforskningsarbejdet.

Men Preben Buchholtz bekræfter over for TV ØST, at tolderne for tiden oplever en stigning i smuglerfangster i vores område.

Tippet af europæiske toldmyndigheder

- Det kommer i klumper. Derfor er det svært at sige, om der er noget større på vej, bare fordi der har været nogle store sager lige nu, svarer Preben Buchholtz, underdirektør i SKATs toldafdeling.

Overvejer I at stoppe flere busser for at kontrollere dem?

- Vi vurderer hele tiden vores indsats og prioritering. Men det er lidt ligesom katten efter musen. Hvis vi skruer op for kontrollen, så finder smuglerne et andet sted at komme ind, siger Preben Buchholtz og tilføjer:

- Det skal jo heller ikke være forudsigeligt. Derfor forsøger vi at sprede vores aktivitet ud, så der bliver så uforudsigeligt som muligt.

SKATs toldafdeling arbejder ifølge Preben Buchholtz efter analyser og efterretninger fra andre europæiske toldmyndigheder, når de stopper busser og lignede ved grænserne. 


Nyhedsoverblik