To personer anholdt efter voldsomme trusler på jobcenter

Medarbejderne på jobcenteret i Fårevejle er blevet tilbudt krisehjælp, efter de mandag morgen var udsat for trusler fra flere personer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Flere personer er mandag blevet anholdt efter at have udvist en truende adfærd på jobcentret i Fårevejle.

Den ene person havde medbragt en økse, som han slog flere gange ned i skranken, fordi han mente sig berettiget til ydelser fra jobcentret.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

- Der har været nogle personer inde på jobcenteret og har haft en truende adfærd, derfor er politiet blevet tilkaldt, siger Charlotte Tornquist, kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi.

quote Det var en voldsom episode

Charlotte Tornquist, kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi

Hændelsen er ifølge politiet foregået mandag formiddag og har været meget voldsom.

- Af hensyn til efterforskningen kan jeg ikke sige særlig meget på nuværende tidspunkt, men jeg kan sige, at det var en voldsom episode, og det er nogle personer, som har haft en meget truende adfærd, siger Charlotte Tornquist og tilføjer:

- Jeg kan bekræfte, at to personer er blevet anholdt.

Lukker jobcentret

Odsherred Kommune har efterfølgende valgt at lukke jobcentret på grund af episoden.

- Vi har udarbejdet en kriseplan til, når sådan noget som det her opstår. Når det handler om trusler, så indbefatter det, at medarbejderne bliver tilbudt samtaler og psykologhjælp, siger Thomas Adelskov (S), borgmester ved Odsherred Kommune.

Lige nu er medarbejderne og deres chefer samlet på selve jobcenteret i Fårevejle, hvor en direktør fra kommunen desuden er til stede. Her vil de blive tilbudt krisehjælp.

3.jpg
Læs også
Mand stukket ned på åben gade - 53-årig mand varetægtsfængslet for drabsforsøg
3.jpg
Læs også
Mand stukket ned på åben gade - 53-årig mand varetægtsfængslet for drabsforsøg

- Vi har en permanent vagt på jobcenteret og et setup for sikkerheden, derfor vil vi i morgen på et direktionsmøde få en foreløbig redegørelse for, om vi umiddelbart skal foretage nogle ændringer i forhold til vores setup, siger Thomas Adelskov.

Vurderer du på nuværende tidspunkt, at sikkerheden skal forbedres på stedet?

- Vi har faktisk været meget proaktiv på området, efter der gennem årene har været nogle sager om trusler hos andre kommuner – blandt andet på jobcentre og ydelsesafdelinger, når det er sket, har vi haft anledning til at gennemgå vores procedure, så jeg tror, at vi har en række procedure, som kan håndtere det. Men man kan altid blive klogere, så man kan undgå liggende situationer i fremtiden, svarer Thomas Adelskov.

Opdatering
Clock29. okt 2018, kl. 14:25
Opdateret med, at den ene mand truede med en økse.

 


Nyhedsoverblik