Flere patienter ryger ud og ind ad svingdøren

Inden for 30 dage vender et stigende antal patienter tilbage til sygehuset efter udskrivelse.

Flere sygehuspatienter genindlægges i regionen i forhold til tidligere. Dansk Patienter mener, at borgerne efterlades mellem to stole.

Stadig flere sygehuspatienter har det så dårligt, når de kommer hjem, at de ender med at skulle retur til sygehuset inden 30 dage. Det skriver Dagbladet Køge.

Op imod 12.411 gange sidste år blev en patient genindlagt på enten en akut eller medicinsk afdeling på Sjællands Universitetshospital eller på Holbæk, Slagelse, Næstved og Nykøbing F. sygehuse. Det er en stigning i forhold til 2015 og 2016, både når man ser på hvor mange, der bliver genindlagt, og hvor stor en andel af alle indlæggelser, der ender med en genindlæggelse. Det viser regionens egen fremskrivning af antallet af genindlæggelser for 2017.

Udviklingen kommer ikke bag på Steen-Kristian Eriksen, formand for Ældrerådet i Holbæk Kommune og indtil for nylig formand for regionsældrerådet i Region Sjælland.

- Det var, hvad vi frygtede. Det virker lidt som om, at man har undervurderet problemet indtil nu. Det er en stor belastning for især ældre patienter, og derfor bør man få undersøgt til bunds, hvad de konkrete årsager er til udviklingen, siger han til Dagbladet Køge.

Region Sjælland: Samarbejdet mellem region og kommuner kunne være bedre

Det er man enige i hos Danske Patienter:

- Nogle genindlæggelser kan ikke undgås. Men vi ved også, at en del af dem skyldes, at man simpelthen ikke har haft den rigtige indsats i borgerens eget hjem eller i andet kommunalt regi efter indlæggelsen. Det er ikke alene et kommunalt anliggende. Det skyldes snarere, at patienterne bliver efterladt mellem to stole, fordi der ikke er den sammenhæng, der bør være, i samarbejdet mellem region og kommuner, siger foreningens vicedirektør Annette Wandel.

Hos Region Sjælland er formand for Udvalget for det nære sundhedstilbud, Nicolai Nicolaisen (S), enig i, at samarbejdet mellem region og kommuner bør forbedres.

- Vi mangler stadig svar på, hvorfor det her stiger. Men vi skal have udbedret årsagerne, så vi kan få bragt det ned, og jeg er overbevist om, at vi i region og kommuner kan blive bedre til at samarbejde. For tingene har foregået for meget i siloer indtil nu, siger han

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App