Flere og flere bliver iværksættere: Vi vil være vores egne chefer

Der dukker flere og flere iværksættere op her i regionen. Og det handler om, at man vil være sin egen chef, lyder det fra en iværksætter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Flere og flere vælger at være sin egen herre. 

Mellem 2009 og 2016 er der kommet 292 nye virksomheder i vores 12 kommuner. Det svarer til en stigning på 21 procent, viser tal fra Væksthus Sjælland. 

En af dem, der har valgt at gå egne veje, er Linda Adelfest. Hun har sammen med sin partner stiftet firmaet Ude, hvor de sælger konsulenttimer indenfor natur, have og parker. 

- Vi ville gerne have en anden hverdag. Vi kommer begge to fra det offentlige system og har begge mærket det pres og stress det giver. Så vi ville gerne prøve at være vores egne chefer, siger Linda Adelfest.

quote Vi ville gerne prøve at være vores egne chefer

Linda Adelfest, iværksætter

- Vi styrer det selv

Mellem 2005 og 2014 er der blevet skabt over 20.000 jobs af iværksætterne her i regionen. Det er særligt inden for hotel- og restaurationsbranchen, bygge- og anlæg og det lidt brede begreb erhvervsservice, at der bliver skabt flest nye virksomheder. 

Erhvervsservice dækker bredt - det er alt fra det liberale erhverv som advokater og revisorer til rengøring og sikkerhedsfolk. 

begge2.sub_.01.jpg
Læs også
Iværksættere i Vordingborg: Vi skulle lave noget sammen resten af livet
begge2.sub_.01.jpg
Læs også
Iværksættere i Vordingborg: Vi skulle lave noget sammen resten af livet

Hvad er fordelen ved at være iværksætter?

- Helt klart, at vi styrer det selv. Der er ikke en masse overordnet linjer. Vi kan tage de opgaver, vi synes, er sjove og vi kan sige nej, hvis der er opgaver, vi ikke synes, vi kan stå inde for, siger Linda Adelfest.

quote Vi har valgt at sidde på en vækstfabrik, fordi vi gerne vil have nogle iværksætterkollegaer

Linda Adelfest, iværksætter

Mangler kollegerne

Linda Adelfest og hendes partner arbejder fra vækstfabrikken i Vordingborg. For selv om det er rart at være sin egen chef, så kan man godt savne kollegaerne. 

Mads Váczy Kragh
Læs også
Direktør for væksthus: Vedholdenhed er vigtig for iværksætteren
Mads Váczy Kragh
Læs også
Direktør for væksthus: Vedholdenhed er vigtig for iværksætteren

- Vi har valgt at sidde på en vækstfabrik, fordi vi gerne vil have nogle iværksætterkollegaer, så vi ikke skulle sidde hjemme ved vores skrivebord, siger Linda Adelfest.

- Og så synes vi, at det var en fordel, at vi kunne få lidt uddannelse i at være iværksættere samtidig med at vi havde en kontorplads. Men det er mest for at få kollegaer.


Nyhedsoverblik