Flere hundrede ledte efter forsvundne børn

Flere frivillige ledte i nat efter to små børn, som var forsvundet nær Næstved. Begge børn er fundet i god behold.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Peter Søholt Weigel Andersen fra Toksværd nær Næstved kunne ikke bare se til, da en dreng og pige på henholdsvis seks og fire år fra nabobyen Fensmark i nat blev meldt savnet af politiet.

- Jeg så fjernsyn, og pludselig så jeg et opslag på Facebook om, at en pige fire år og en dreng på seks år var blevet væk. Først tænkte jeg, at de bliver fundet i løbet af en time eller to, men jeg fulgte med på opslaget, og de blev ved med at være savnet, fortæller Peter Søholt Weigel Andersen og fortsætter:

quote Jeg frygtede, de var gået i mosen

Peter Søholt Weigel Andersen

- Nu er jeg selv far til en på to år og en på seks år, og jeg er blevet lidt blødere med alderen, så jeg kunne ikke bare blive siddende på sofaen eller gå i seng. Så jeg kørte afsted til Fensmark for at lede.

Blev meldt savnet

De to børn på fire og seks år var forsvundet fredag aften, efter de havde været ude at lege på en legeplads ved hjemmet i Fensmark. Da børnene ikke var kommet hjem igen, blev de meldt savnet klokken 21.30. De blev dog begge fundet i god behold tidligt lørdag morgen.

- Jeg kiggede langs Holmegaardsvej og Næstvedvej, jeg kiggede inde på en byggegrund og ved en branddam, hvor jeg gik rundt og lyste med en lygte, fortæller Peter Søholt Weigel Andersen.

Kort efter blev der af frivillige kræfter iværksat en koordineret eftersøgning fra Holmegaard Hallen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Flere frivillige fra lokalområdet afsøgte et større område natten til lørdag.
Flere frivillige fra lokalområdet afsøgte et større område natten til lørdag. Foto: Mathias Øgendal

- Der kom rigtig mange. Hele parkeringspladsen var fyldt med mennesker, og de holdt også på vejene i nærheden. De kunne simpelthen ikke være der alle sammen, siger Peter Søholt Weigel Andersen.

Ifølge Peter Søholt Weigel Andersen deltog 200 til 300 frivillige i eftersøgningen. Imens indsatte politiet en helikopter og flere hundepatruljer for at lede efter de to børn.

Men det var ikke kun lokale, som deltog i eftersøgningen. Flere fra blandt andet Korsør havde kørt til Fensmark for at lede efter de to børn.

quote Der har virkelig været opbakning fra nær og fjern

Peter Søholt Weigel Andersen

- Folk fra Rødby skrev også, fordi de gerne ville hjælpe. Der har virkelig været opbakning fra nær og fjern, siger Peter Søholt Weigel Andersen.

- Vi kunne melde os til at afsøge forskellige veje, og der var beskeden, at vi skulle gå ind i haver, åbne skure og legehuse. Vi skulle selvfølgelig ikke gå ind i folks huse, men vi skulle kigge i trailere og både, tilføjer han.

Hjemmepleje og avisbude blev involveret

Der blev senere fremskaffet en telefonbog med kort over Fensmark, så de frivillige kunne krydse veje og områder af, efterhånden, som de var blevet gennemsøgt.

- Jeg var med til at gennemsøge Platanvej, som er en ret lang vej at afsøge til fods. Så vi var otte personer, der søgte i hver vores dele af vejen og gik mod hinanden. På den måde var man sikker på at få undersøgt hele Platanvej, fortæller Peter Søholt Weigel Andersen.

Når de frivillige var færdige med at gennemsøge et område eller en vej, vendte de tilbage til Holmegaard Hallen og fik tildelt et nyt område eller vej, som skulle undersøges. Mens de flere hundrede frivillige ledte, talte de om, hvad der kunne være sket med børnene.

quote Der blev virkelig sat en masse i gang for at finde dem

Peter Søholt Weigel Andersen

- Jeg frygtede, de var gået i mosen, eller de var gået ud over en mark og ikke kunne komme tilbage igen, siger Peter Søholt Weigel Andersen.

Ud over den omfattende eftersøgning blev de lokale beredskab og hjemmehjælpere i området bedt om at holde øje, når de var ude at køre. Peter Søholt Weigel Andersen kontaktede selv Sjællandske Medier for at få avisbudene til at holde øje med de to børn. 

- Der blev virkelig sat en masse i gang for at finde dem, siger Peter Søholt Weigel Andersen.

Under den store eftersøgning blev der serveret kaffe og te i Holmegaard Hallen, mens den lokale Meny kom med morgenbrød til de mange frivillige.

Havde lagt sig til at sove i hus

Klokken 05.50 lørdag morgen, kunne vagtchefen ved Sydsjælland- og Lolland Falsters Politi overdrage den gode nyhed, at de to børn var fundet i god behold. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Politiet valgte  at iværksætte en større eftersøgning i området ved at indsætte hundepatruljer og en helikoptere, ligesom.
Politiet valgte  at iværksætte en større eftersøgning i området ved at indsætte hundepatruljer og en helikoptere, ligesom. Foto: Mathias Øgendal

- Af en eller anden årsag var de fået sig en tur og gået ind i et hus, hvor døren stod åben, og lagt sig til at sove, siger Søren Østervig, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. 

- Der har været en masse ud at lede, uden at jeg kan sige hvor mange, men de har været rigtig gode til at lede efter de to børn, tilføjer vagtchefen.


Nyhedsoverblik