Flere hundrede Land-Rovers indtager marker og by

Dansk Land-Rover Klub fejrer i øjeblikket 40 års jubilæum. Klubbens bilentusiasterne bruger denne uge på arrangementer i og omkring Kalundborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Keld Harbo fra Holbæk har været medlem af Dansk Land-Rover Klub i 15 år, og han har kørt Land-Rover i 20 år.

Han er blot én af 400 Land-Rover-entusiaster, der i denne uge holder til på Urhøj Camping nær Kalundborg.

- Jeg dør med støvlerne på i Land-Rover Klubben og med Land-Rover hjemme i garagen. Jeg tror aldrig, jeg bliver træt af det, siger Keld Harbo, mens han gennemtrænger det høje græs på marken.

Han kører i en Land-Rover Defender. Den larmer og bumler, og som Keld Harbo selv siger:

- De er relativt dyre. De er upraktiske at køre i. De har stor vendediameter. De er ikke specielt komfortable. Men alligevel er det den mest ikoniske bil, der findes.

Stor tilslutning

Med i alt 150-200 biler så kan man roligt sige, at det er en bilpark ud over det sædvanelige. De kører rundt til forskellige arrangementer og konkurrencer, der er en del af det årlige landsarrangement.

Der har ikke altid været så mange biler tilsluttet klubben. Faktisk startede det hele som Nordvestsjællands Land-Rover Klub tilbage i 1976.

Her samlede fem mænd sig og startede en klub. Alle havde de én fælles interesse – nemlig Land-Rovers.

I dag - 40 år senere - er fem mænd blevet til 10.000 medlemmer gennem tiden og 1.700 nuværende medlemmer. Og navnet er ændret til Dansk Land-Rover Klub.

- Vi kommer fra alle mulige steder og fra forskellige erhverv, men det her er virkelig noget, vi har tilfælles. Når vi mødes her, så er der overhovedet ikke forskel på folk, siger Keld Harbo, der i øvrigt har været med til at stable årets jubilæum på benene.

Klubben er i dag er landsdækkende med 11 regionale afdelinger.

Ikke bare en bil

Men hvad der er så særligt ved Land-Roveren, og hvad der har samlet så mange mennesker i en klub dedikeret til en bil, det er en særlig følelse.

- Skal vi til Næstved eller skal vi til Nordkap?  Argh, jeg tror vi tager Næstved først, og så tager vi Nordkap en anden dag. Den fornemmelse sidder du simpelthen med, når du kører Land-Rover. Det er helt utroligt, lyder det entusiastisk fra Keld Harbo, mens den næste bakkeknold bliver forceret.

-Man bliver simpelthen glad i låget, når man kører sådan en Land-Rover her, fortsætter han.

I dag stod dagen blandt andet på kordinationslege, hvor man kaster bolde i kurve fra bilen, og man navigerer mellem stolper. I morgen står den på kortege gennem Kalundborg by.


Nyhedsoverblik