Flere fejl i Kystdirektoratets behandling: Ægtepar skulle rive altan, stakit og petanquebane ned

Dan og Randi Bordal. Foto: TV ØST

Et par fra Odsherred skulle fjerne flere ting fra deres grund, da det lå for tæt på kysten. Nu viser det sig, at der er fejl i behandlingen af sagen.

Alt fra et stakit, en altan, terrasser og en petanquebane skulle fjernes fra Dan og Randi Bordals grund i Atterup nær Lammefjorden.

Efter 32 år i huset, besluttede parret at sælge deres bolig – men så opstod der komplikationer. For Kystdirektoratet mente nemlig, at flere af de ting, som parret havde opført ved deres grund overskred grænserne for, hvad man må gøre nær kystbeskyttelseslinjen.

Men nu viser det sig, at der er adskillige fejl i Kystdirektoratets egen behandling af sagen. Det skriver Nordvestnyt.

Artiklen fortsætter under billedet.

Dan og Randi Bordals hjem.

Vil genbehandle sagen

I en mail sendt af Kystdirektoratet til Nævnenes Hus under Erhvervsministeriet, som avisen har fået aktindsigt i, viser, at direktoratet ikke har vurderet, hvor lang tid de enkelte ting har ligget på ejendommen.

Læs også Ligger for tæt på kysten: Nu skal ægtepar fjerne altan, stakit, terrasser og petanquebane

Samtidig har direktoratet heller ikke undersøgt, om de derfor har tabt retten til at kræve en fysisk lovliggørelse eller om tingene er placeret i en lovligt etableret have.

De beder derfor ministeriet om at få lov til at genbehandle sagen.

03:43

Se eller gense indslaget: Et ægtepar fra Odsherred opdagede, at der var en lang række ulovlige ting ved deres hus med havudsigt, da de satte det til salg. Nu må ægteparret i gang med at rive det meste af deres udendørsarealer ned.

Luk video

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App