Flere fagforbund samlet i Regionshuset for at markere utilfredshed

Foto: Pernille Damborg - TV ØST

Flere fagforbund er samlet foran Regionshuset i Sorø for at markere utilfredshed med, at der ikke er fundet en aftale for den offentlige overenskomst.

Omkring 100 personer er samlet i Regionshuset i Sorø mandag eftermiddag, og flere er på vej.

Det er medlemmer af HK, FOA, Dansk Sygeplejeråd og 3F, der er mødt op for at markere deres utilfredshed med, at der endnu ikke er indgået en aftale om den offentlige overenskomst. 

Regionsrådet holder møde klokken 16.00, og derfor er der mulighed for at blive set af regionsrådspolitikerne.

- Vi savner en overenskomst, og vi håber, at regionsrådspolitikerne kan være med til at presse på via deres kanaler, til at vi hurtigst muligt får en overenskomst, siger Estrid Husen, formand for HK Sjælland til TV ØST.

Støtter også portørerne

Det er især overenskomsten, der fylder, men også sagen om portørerne, der fremover kan komme til at skulle lave serviceassistentarbejde, er vigtig for fagforbundene.

For det er et punkt, som er på regionsrådets dagsorden. 

- Derudover er vi her for at bakke op omkring sagen om portørerne og serviceassistenterne, der nu skal betjene de samme opgaver på de små afdelinger. Vi forsøger at stå skulder ved skulder for hinanden og gøre opmærksom på de forskellige forhold, som vi mener, der skal komme en aftale for, siger Estid Husen til TV ØST.

Men aller vigtigst er aftalen om en overenskomst, som altså nu har været nogle uger undervejs, hvor chefforhandlerne for de offentlige områder sveder inde i Forligsinstitutionen i København for at nå til enighed om overenskomsterne.

Gør de ikke det, vil en strejke fra de ansattes side og arbejdsgivernes modsvar: En lockout, træde i kraft.

- Vi har nu i nogle uger efterhånden ventet på en ny overenskomst, som skulle træde i kraft her 1. maj. Og det er om et par dage. Og efterhånden bliver tingene jo lidt tilspidset, siger Estid Husen.

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App