Visitationszoner i Holbæk: Flere end 30 personer er blevet visiteret

Det er to dage siden, politiet oprettede visitationszoner i Holbæk efter længere tids uro. I alt er 34 personer blevet visiteret.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De er nu to dage siden, politiet oprettede visitationszoner i Holbæk.

Siden indførelsen har Midt- og Vestsjællands Politi foretaget 13 visitationer, hvor i alt 34 personer er blevet visiteret. Én er blevet sigtet for ulovlig besiddelse af narkotika.

Visitationszonerne, der gælder indre by samt Vangkvarteret i Holbæk, er gældende til og med 31. oktober. De blev oprettet efter flere uger med uroligheder i byen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Visitationzonerne i indre by samt Vangkvarteret i Holbæk er gældende til og med 31. oktober 2018.
Visitationzonerne i indre by samt Vangkvarteret i Holbæk er gældende til og med 31. oktober 2018. Foto: Midt- og Vestsjællands Politi
Brand ved Bandidos i Holbæk
Læs også
Få overblikket:
Det ved vi om bandekonflikten i Holbæk
Brand ved Bandidos i Holbæk
Læs også
Få overblikket:
Det ved vi om bandekonflikten i Holbæk

En af de voldsomme hændelser skete søndag, hvor rockergruppen Bandidos blev udsat for et angreb på sit klubhus på Østerstræde i Holbæk. Ingen personer kom noget til, men der blev kastet flere molotovcocktails mod huset. Inden politiet nåede frem til stedet, havde rockerne dog selv slukket ilden med en skumslukker.

Politiet har ret til at visitere

Hvis man som borger befinder sig i en visitationszone, har politiet blandt andet ret til at foretage visitationer af borgere og køretøjer. For eksempelvis at lede efter våben, uden at man skal have et mistankegrundlag, som politiet normalt skal have for at foretage en visitation.

Ransagning Holbæk
Læs også
Efter længere tids uroligheder:
Politiet opretter visitationszoner i Holbæk
Ransagning Holbæk
Læs også
Efter længere tids uroligheder:
Politiet opretter visitationszoner i Holbæk

Seneste visitation var klokken 15.28 torsdag eftermiddag af en personbil med tre mænd på 23, 26 og 28 år. Bilen tilhørte den 23-årige, som kommer fra Holbæk. Det viste sig, at han var i besiddelse af et femcifret kontantbeløb.

Da politiet kontaktede Skat, fandt de ud af, at den 23-årige skyldte det offentlige et større beløb. Derfor beslaglagde politiet et beløb, og nu skal retten så vurdere, om politiet havde ret til at beslaglægge pengene.

Mændene blev dog ikke sigtet for noget i anledning af visitationszonerne, oplyser politiet.

HER OPRETTES VISITATIONSZONER

Indre by
Den nordlige grænse udgøres af Havnevej. Mod vest afgrænses området af Valdemar Sejrsvej, mens Jernbaneplads, Dampmøllevej og Kastanievej afgrænser zonen til Henriettevej. Den østlige afgrænsning af visitationszonen i indre by følger Borgm. N. E. Hansensvej, Carl Reffsvej, Meldahlsvej, Godthåbsvej og Borgmestergårdsvej.

Vangkvarteret
Mellem Vangkvarteret og indre by i Holbæk går Henriettevej og Roskildevej, som er inkluderet i visitationszonen, og som udgør den vestlige afgrænsning. Mod syd afgrænses zonen af Skagerakvej, og mod øst går afgrænsningen ved Vangkvarterernes naturlige afslutning. Den nordlige afgrænsning ved Vangkvarteret går ved Holbæk Have.


Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi.

Nyhedsoverblik