Flere end 150 har søgt jobs i Nakskov: Min bekymring kan jeg godt parkere

Direktøren Michael Wright er meget tilfreds med antallet af ansøgere til stillinger, når den offentlige virksomhed flytter fra Østerbro i København til Nakskov, Foto: TV ØST

Nota flytter til Nakskov, og leder efter nye medarbejdere. Over 150 har søgt stillingerne, og direktøren tager sin bekymring i sig.

Kan vi finde kvalificeret arbejdskraft i Nakskov?

Det spørgsmål stillede direktør Michael Wright sig selv, da han fik at vide, at den offentlige virksomhed, han er direktør i, skal flytte fra Østerbro til Nakskov.

Men hans bekymring er blevet gjort til skamme. 

Det ser ud til, at der er mange kvalificerede ansøgere med meget forskellige kompetencer, som gør at dem kan vi bruge og finde bedre positioner her i Nota, så det er også meget opmuntrende

Michael Wright, direktør, Nota

- En del af den bekymring, den kan jeg jo godt parkere et andet sted fordi det viser sig, at det kan vi altså godt, siger Michael Wright, direktør i Nota. 

Overvældende ansøgertal

For efter Michael Wright og Nota har søgt nye kolleger, har det vist sig, at mange gerne vil arbejde i Nakskov.

- Det her er faktisk overvældende for os, siger direktøren.

Flere end 150 ansøgere har søgt stillinger i den offentlige virksomhed Nota, der fungerer som bibliotek for mennesker med læsehandicap.

- I nyere tid, så overgår det alt hvad vi har fået af ansøgninger tidligere til trods for, at der har adressen været København, og nu er den Nakskov, siger Michael Wright.

Mange bor allerede i Nakskov

Og hvor antallet af ansøgere er højt, så er direktøren også meget tilfreds med ansøgernes kvalifikationer.

Læs også Arbejdspladsen rykker til Nakskov: Stemningen er trykket

- Det ser ud til, at der er mange kvalificerede ansøgere med meget forskellige kompetencer, som gør at dem kan vi bruge og finde bedre positioner her i Nota, så det er også meget opmuntrende, siger han.

Flytningen af Nota sker som et led i regeringens planer om udflytning af statslige arbejdspladser.

Men mange af ansøgerne bor allerede i Nakskov og omegn, og det glæder også direktøren.

- Faktisk kommer størstedelen fra Nakskov. Så det er også folk, der gerne vil bo der, eller allerede bor der og det er et parameter, som er vigtig for os. Så det ser godt ud, siger Michael Wright.

Banedanmark har prøvet det 

En offentlig arbejdsplads, der allerede er blevet udflyttet delvist, er Banedanmark. 

En afdeling af Bandedanmark er flyttet til Ringsted, og her har man heller ikke oplevet problemer med at finde kvalificeret arbejdskraft.

- Efter etablering af Banedanmarks afdeling i Ringsted har vi ikke konstateret en nedgang i antallet af kvalificerede ansøgere til vores ledige stillinger. Antallet af kvalificerede ansøgere ligger på højde med tilsvarende ledige stillinger, Banedanmark har i Københavnsområdet, siger Carsten Johan Møller, der er sektionschef i Banedanmark.

Tilbage hos Nota er der dog stadig lidt bekymring at spore hos direktøren. For der er særlige jobs i virksomheden, som i forvejen er svært at rekruttere til.

- Vi har jo andre funktioner, som eksempelvis hardcore it-udvikling. Der ved vi, at det i forvejen er svært i København, og det bliver nok ikke nemmere i Nakskov, siger Michael Wright.

Nota har i alt 80 ansatte. 

Læs også Københavner-arbejdsplads flytter til Lolland og beder om hjælp til at forstå sproget: Vo kommer ha fraa?

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App