Flere bilister mister kørekortet i bestilt fartkontrol - nu kommer politiet tilbage til strækningen

En fartkontrol på Engestoftevej viste torsdag, at det er en god idé at holde øje med bilisterne på strækningen. En kørte det dobbelte af, hvad man må.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En borger havde bestilt en fartkontrol til Engestoftevej på Lolland, og det viste sig at være en god idé.

Torsdag eftermiddag blev 15 bilister nemlig taget i at køre for hurtigt på vejen ved Slemminge, seks fik et klip i deres kørekort, mens to fik betingede frakendelser af deres kørekort. I alt passerede 229 biler politiets hastighedskontrol.

quote Vi har fået øjnene op for, hvor hurtigt, der bliver kørt på Egestoftevej

Erik Mather, leder af færdselsafdelingen hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

En af de 15 kørte 100 kilometer i timen på vejen, hvor man højest må køre 50 kilometer i timen. 

Der var noget om snakken

- Det var en bestilling, hvor det viste sig, at der var meget om snakken, siger Erik Mather, der er leder af færdselsafdelingen hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Vi er fra borgernes side blevet gjort opmærksomme på en strækning, som vi ikke har haft så meget øje på tidligere, fortæller han.

1534355512_udklip_4.jpg
Læs også
Bestil en fartkontrol - nu er politiet kun få klik væk
1534355512_udklip_4.jpg
Læs også
Bestil en fartkontrol - nu er politiet kun få klik væk

- Nogle gange er der knapt så meget om snakken, men andre gange så viser det sig, at borgerne kender til steder, hvor der bliver kørt hurtigt, siger Erik Mather.

Torsdagens fartkontrol på Engestoftevej har vist, at der er behov for at holde øje med trafikanterne på strækningen, og det betyder, at færdselspolitiet i fremtiden vil være opmærksomme på Engestoftevej syd for Sakskøbing. 

BETINGET OG UBETINGET FRAKENDELSE

Der findes to former for frakendelse af kørekortet. En ubetinget og en betinget frakendelse. De stiller forskellige krav til, hvordan du får kørekortet tilbage.

 

Ubetinget frakendelse

  • En ubetinget frakendelse betyder, at du skal aflevere dit kørekort, og at du mister retten til at køre bil i en periode på seks måneder eller mere. Når perioden er udløbet, skal du bestå en kontrollerende køreprøve (det vil sige både en teoriprøve og en køreprøve) for at få dit kørekort tilbage. 
     
  • Der er ikke krav om at du tager teori- eller køreundervisning før du går til kontrollerende køreprøve, men det kan være en god idé.

 

Betinget frakendelse

  • En betinget frakendelse betyder, at du beholder dit kørekort, hvis du består en kontrollerende køreprøve (det vil sige både en teoriprøve og en køreprøve) inden for en frist, som politiet fastsætter - normalt seks måneder.
     
  • Hvis du dumper til en af prøverne, skal du aflevere dit kørekort. Du får det først tilbage, når du har bestået begge prøver.

 

Kilde: Rådet for Sikker Trafik.

- Vi har fået øjnene op for, hvor hurtigt, der bliver kørt på Egestoftevej, og det betyder, at vi nok vil komme og lave kontroller der i fremtiden, siger Erik Mather. 

Bestil en fartkontrol

På politiets hjemmeside kan man bestille en fartkontrol, hvis man kender til en strækning, hvor der bliver kørt for hurtigt. 

HVORDAN BESTILLER MAN EN BETJENT? 

Hvordan bestiller man en betjent? 
Man bestiller en betjent via www.politi.dk/bestilenbetjent. Her findes 'bestil en betjent' som en genvej på forsiden eller under menupunktet Selvbetjening. 

 

Man kan som borger bestille en betjent inden for tre kategorier, men det er også fortsat muligt at tippe politiet via genvejen Tip politiet på forsiden af politi.dk ligesom borgere altid kan få fat på politiet i akutte situationer på 1-1-2 og 1-1-4. 

 

Sådan håndterer politiet anmodningerne 
Hver enkelt bestilling bliver screenet i den pågældende politikreds på baggrund af en politifaglig vurdering og en samlet prioritering af ressourcer. På den baggrund giver politiet en individuel tilbagemelding til borgeren om, hvorvidt vi kan imødekomme bestillingen eller ej. Politiet kan ikke efterleve alle anmodninger, men vil gennemgå alle på baggrund af et fagligt grundlag. 

 

Fra bestillingens indsendelse på www.politi.dk/bestilenbetjent kan borgeren inden for 14 dage forvente at blive kontaktet af politiet med en tilbagemelding på, om bestillingen kan imødekommes eller ej. Der kan herefter gå op til 30 dage fra borgeren har indsendt bestillingen til politiet har gennemført indsatsen. 

 

Kilde: Rigspolitiet.

Konceptet Bestil en betjent, hvor man kan bestille en fartkontrol, har eksisteret i fem år i Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi. Det blev lanceret på landsplan i januar 2019.

Færre fartovertrædelser på Vestmotorvejen

Torsdag var færdselspolitiet også tilstede på Vestmotorvejen omkring Korsør, hvor der ifølge politiet var overraskende få, der kørte for hurtigt. 

Her blev 6875  biler kontrolleret, og 329 bilister blev målt til at køre over det tilladte på 110 kilometer i timen. Dagens hurtigste bilist blev målt til 178 kilometer i timen.

Læs også
Sydsjælland og Lolland-Falster får rekordmange fartbøder
Læs også
Sydsjælland og Lolland-Falster får rekordmange fartbøder

Bilisten kan nu se frem til en betinget frakendelse af sit kørekort samt et klip i kørekortet.

- Det tal plejer at være væsentlig højere, siger Erik Mather, der fortæller, at der har været fartkontrol på Vestmotorvejen mindst en gang om ugen de sidste stykke tid, og det ser ud som om, det hjælper. 

- Det ser ud som om, det har haft en effekt, men jeg vil gerne se det et par gange mere, før jeg rigtig tror på det, tilføjer han.


Nyhedsoverblik