Fisker-Olsen: Det er en sort dag for fiskerne

Danske fiskere skal skære markant ned på fangsten af torsk i den vestlige Østersø næste år. Det vil gøre ondt, frygter Elo Olsen fra Rødvig Havn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Østersølandene er mandag aften blevet enige om en reduktion af torskekvoterne i den vestlige Østersø. EU-Kommissionen har nikket ja til aftalen.

Derfor må danske fiskere næste år lade sig nøje med under halvdelen af de torsk, som de i dag kan fange i området. Aftalen betyder nemlig en reduktion på 56 procent.

Og det kommer til at ramme fiskerne hårdt, mener fisker Elo Olsen.

quote Jeg er meget ked af, at man skærer så drastisk ned. De smadrer vores erhverv, og nu er jeg bange for, at der ikke bliver særlig mange fiskere tilbage

Elo Olsen, fisker

- Jeg er meget ked af, at man skærer så drastisk ned. De smadrer vores erhverv, og nu er jeg bange for, at der ikke bliver særlig mange fiskere tilbage, siger Elo Olsen til TV ØST.

Halvdelen af omsætningen forsvinder

Han frygter, at nedskæringer vil få så alvorlige konsekvenser for Rødvig Havn på Stevns, at den mister halvdelen af sin omsætning.

- Og den er ikke for stor i forvejen. Det har været nogle dårlige år, vi har haft. Det er en sort dag for Østersøsfiskerne i dag, siger Elo Olsen.

Det er fødevareminister Esben Lunde Larsen (V), som på vegne af Danmark har forhandlet aftalen med sine europæiske ministerkolleger på et møde i Luxembourg.


Nyhedsoverblik